ZF Transilvania

Spitalul de pediatrie din Sibiu a accesat fonduri europene de 10,3 mil. lei pentru achiziţia de aparatură medicală

Spitalul de pediatrie din Sibiu a accesat fonduri...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2019, 17:20 63

Spitalul de pediatrie din Sibiu, subordonat primăriei Sibiu, a câştigat un proiect european de 10,3 mil. lei (aproximativ 2,2 mil. euro), ce prevede achiziţionarea de aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL şi oftalmologie, precum şi pentru înfiinţarea unor ambulatorii pentru endocrinologie şi alergologie. Proiectul a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), Axa 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther).

’’Prin acest proiect la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare şi tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziţiona o sondă ecografică dedicateă afecţiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienţii cu răni suprainfectate. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui  laborator de studiu al mersului pentru pacienţii cu probleme ale aparatului locomotor şi neurologice’’, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Sibiu. Municipalitatea din Sibiu va pregăti în perioada următoarea procedura de achiziţie pentru aceste aparaturi.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO