ZF Transilvania

Sturza a bătut palma cu CON-A pentru a doua etapă a proiectului de 25 mil. euro de la Cluj

Sturza a bătut palma cu CON-A pentru a doua etapă a...

Autor: Laurentiu Cotu

30.06.2014, 17:09 909

Compania de construcţii CON-A, deţinuă de antreprenorul sibian Mircea Bulboacă, a demarat lucrările pentru faza a doua a proiectului Liberty Technology Park, dezvoltat la Cluj de fostul premier moldovean Ion Sturza. Lucrările pentru faza 2 a proiectului au început luna aceasta şi vor fi livrate până la finele anului, oferind un total de 13.412 mp, aparţinând clădirilor D şi E. Dezvoltatorii proiectului Liberty Technology Park Cluj au spus că până în prezent faza a doua a proiectului fost preînchiriată în proporţie de 30%, obiectivul lor fiind de a livra această fază închiriată, în totalitate, până la finele anului.

’’În urma concursului de oferte am decis să continuăm colaborarea cu firma CON-A şi pentru faza 2 a parcului tehnologic. Aceştia au livrat faza 1 a proiectului şi toată infrastructura parcului în 6 luni de zile, ceea ce ne oferă siguranţa că şi etapa a doua a investiţiei noastre va fi livrată la timp’’, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Printre lucrările realizate până în prezent la Cluj de compania CON-A se află stadionul Cluj Arena sau fabrica Bosch de la Jucu. Cifra de afaceri realizată de CON-A în 2013 este de 229 milioane de lei, iar estimarea pentru anul acesta este undeva între 200 şi 230 de milioane lei.

Din punct de vedere al infrastructurii, această fază păstrează caracteristicile tech ale primei etape. Primele două clădiri ale proiectului Liberty Technology Park Cluj au fost inaugurate la începutul lunii decembrie 2013, prin reconversia unor părţi ale vechii fabrici de mobilă Libertatea din Cluj. Investiţia până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro. Proiectul Liberty Technology Park Cluj, în valoare totală de 25 mil. euro, este dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova. Proiectul constă în 8 clădiri distincte, care vor fi finalizate în 3 etape.

Din decembrie 2013, de când şi-a deschis porţile şi până în prezent, parcul tehnologic din Cluj găzduieşte 8 companii: Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod şi Siemens, suprafaţa primei etape a proiectului Liberty Technology Park Cluj fiind închiriată în totalitate. Compania de tehnologie Siemens România a închiriat, recent, un spaţiu de 3.000 de metri pătraţi în proiectul Liberty Technology Park

În ceea ce priveşte profilul companiile prezente aici, Makronetz este o companie de software development, Ecuson Studio este un studio de branding, web design şi web development de origine clujeană, iar Halcyon Mobile este specializată în dezvoltarea şi crearea de aplicaţii mobile pentru iOS şi Android. Recall se ocupă cu managementul securizat al informaţiilor, iar La Casa este primul chiriaş în zona de retail şi leisure, oferind produse pe care rezidenţii le pot consuma într-un restaurant cu terasă. Tulemod este un start-up ce dezvoltă inovaţii tehnologice pentru a reduce ineficienţele din fluxul de lucru al industriei modei, prin folosirea animaţiilor şi a ilustraţiilor 3D. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO