ZF Transilvania

Suedezii de la WIP Industries investesc 36 mil. euro într-o fabrică de componente pentru mobilier în parcul industrial din Câmpia Turzii

Suedezii de la WIP Industries investesc 36 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

17.03.2022, 17:06 434

Furnizorul de componente pentru industria mobilei WIP Industries România, subsidiara locală a suedezilor de la WIP Holding, investeşte aproximativ 36 mil. euro (180,3 mil. lei), din care 17,9 mil. euro reprezintă ajutor de stat, într-un centru de producţie a componentelor pentru mobilier în parcul industrial din Câmpia Turzii. Suprafaţa totală a terenului este de 45.652 mp, din care 21.763 mp reprezintă suprafaţa construită. Proiectul este în curs de derulare şi presupune crearea a 200 de locuri de muncă într-o primă fază. Finalizarea halei de producţie este prevăzută pentru luna martie 2023.

’’În centrul de producţie vor fi realizate componente pentru mobilier, în baza unui contract ferm, multianual, pe care societatea îl are cu concernul IKEA. Investiţia demarată în Parcul Industrial Câmpia Turzii îşi va arăta primele efecte în luna septembrie a acestui an, când vor debuta primele angajări, urmând ca finalizarea halei de producţie să aibă loc în luna martie a anului 2023. Odată cu concesionarea parcelei de teren către WIP Industries, Parcul Industrial Câmpia Turzii a fost populat în totalitate’’, a spus Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

WIP Industries România produce şi furnizează componente pentru sertare pentru mobilier, precum noptiere. Compania deţine do­uă linii de producţie auto­matizate, cu o capacitate de 8 milioane de seturi (24 de milioane de piese) pe an. Articolele finite sunt livrate către clienţii WIP Industries pentru utili­zare ulterioară sau amba­late direct pentru a fi livrate către clientul final, potrivit informaţiilor existente pe site-ul compa­niei cu sediul în localitatea Apahida, judeţul Cluj. Pe piaţa locală, grupul suedez este prezent din 2013, iar în 2020, compania WIP Industries România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 38,4 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul precedent, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Profitul net al companiei a fost de circa 2,6 milioane de lei în 2020, iar numărul mediu de angajaţi s-a situat la 114 oameni. WIP Industries România este deţinută de suedezii de la WIP Holding.

Parcul industrial Câmpia Turzii funcţionează sub directa gestionare şi administrare a SC Parc Industrial Câmpia Turzii SA, societate cu capital majoritar de stat, ce are ca acţionar majoritar municipiul Câmpia Turzii. SC Parc Industrial Câmpia Turzii SA a fost înfiinţată în anul 2014 şi a obţinut titlul de parc industrial în 17 aprilie 2015 pentru o suprafaţă de 5,49 hectare, conform ordinului MDRAP 768, potrivit informaţiilor de pe site-ul parcului industrial Câmpia Turzii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO