ZF Transilvania

Topliţa a luat 2 mil. euro de la UE pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Topliţa a luat 2 mil. euro de la UE pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

21.05.2020, 16:17 230

Primăria municipiului Topliţa, judeţul Harghita, a câştigat o finanţare europeană de peste 8 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro) pentru creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public, odată cu instalarea a 1.365 de corpuri de iluminat cu sisteme de telegestiune. Proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din localitatea Topliţa are ca termen de finalizare data de 31 iulie 2022, urmărindu-se scăderea consumului anual de energie primară, de la 365 kwh/an la 197 kwh/an.

’’Acest proiect vine să completeze investiţiile din fonduri europene derulate în Topliţa în urmă cu doi-trei ani. Prin aceste proiecte am realizat modernizarea a 41 de străzi cu o lungime de peste 17 kilometri, am transformat o fostă centrală termică în centru social şi am pus în funcţiune un sistem de supraveghere stradală, cu 60 de camere amplasate în 29 de locaţii. a declarat Stelu Platon, primarul municipiului Topliţa, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO