ZF Transilvania

Transart investeste 1 milion de euro intr-un nou sediu

28.04.2009, 16:18 188

 

Compania Transart din Cluj-Napoca, furnizor de solutii software pentru piata de afaceri, a anuntat ca va finaliza in acest an o investitie de aproximativ 1 mil. euro in constructia unui sediu administrativ in Cluj-Napoca. Pana acum activitatile Transart se desfasurau in spatii de birouri inchiriate.

Conducerea companiei clujene intentioneaza ca odata cu finalizarea noului sediu cu o suprafata de aproximativ 2.000 de metri patrati, sa transfere activitatile punctelor de lucru din Cluj in aceasta cladire. Compania Transart a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 3,2 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 14,2% fata de anul precedent.
„Este un rezultat sub estimarile noastre date la inceputul anului trecut, dar totusi in conformitate cu revizuirea facuta la jumatatea anului 2008. Desi abordam cu incredere noul an, tinand cont de experienta din 2008 precum si de evolutia mediului de afaceri din ultima perioada, credem ca este mai precaut sa nu facem publice in acest moment estimari legate de evolutia afacerilor Transart pentru acest an’’, a declarat Mircea Cioata, consultant marketing Transart.
Reprezentantii companiei prognozau la inceputul anului trecut vanzari totale pentru 2008 de 3,8 mil. euro. In 2007, firma clujeana a obtinut vanzari totale de peste 2,8 mil. euro, in crestere cu 55% fata de anul precedent.
„In contextul economic destul de incert care marcheaza acest inceput de an, ne propunem ca principale obiective pentru perioada urmatoare de timp cresterea eficientei echipelor existente, precum si cresterea calitatii produselor si serviciilor oferite propriilor clienti. Vom mentine echipele existente la nivelul actual de aproximativ 110 persoane’’, spune Cioata.
Produsele Transart includ sistemul de tip ERP B-ORG pentru firme medii, Neomanager, sistem integrat pentru managementul IMM-urilor, HERMES, aplicatie pentru automatizarea fortei de vanzare si merchandising, HERMES Logistic WMS, sistem pentru managementul activitatii dintr-un depozit.
„Credem ca orice companie care ofera produse si servicii firmelor din Romania a resimtit efectele crizei financiare, fie direct, fie indirect, ca recul de la un client direct afectat. Cu alte cuvinte, intr-o masura mai mica resimtim si noi recesiunea economica, iar datele de care dispunem in prezent ne arata ca segmentul in care ne pozitionam si noi ca business urmeaza o panta descendenta’’, a afirmat Mircea Cioata.
Compania Transart detine peste 4.000 de clienti, dintre care 20 de companii multinationale si peste 600 de companii medii si mari care activeaza pe piata de distributie. Transart desfasoara activitati in cadrul punctelor de lucru din Cluj-Napoca si prin intermediul filialelor din Timisoara, Bucuresti, Iasi si Miercurea-Ciuc.
„Ne asteptam ca in perioade de criza sa creasca numarul companiilor care, avand viziunea dezvoltarii afacerii pe termen mediu sau lung, sa-si puna problema imbunatatirii proceselor esentiale pentru business-ul lor, respectiv activitatile de vanzari, logistica, control operatiuni, si sa apeleze la produsele si serviciile noastre’’, spune Mircea Cioata.
Printre clientii Transart din domeniul distributiei se numara companiile Unilever South-Central Europe, InBev/Interbrew, Kraft Foods Romania, Philip Morris Romania, Heineken Romania, Walmark Romania, Germanos, Arctic, Henkel & TDG Romania, Friesland Foods Romania.
Compania clujeana colaboreaza si cu firmele Prodvinalco, Napolact, C&S Distribution, Eximtur, Star Lubricants, Salice, Electric Grup, Playersroom, Mobexpert, Electroglobal, Wooden Technic Cluj-Napoca, Resco, Archimina din Arad, ETA2U, Veradi Trade din Timisoara, Mogyi Romania, Antrax Distribution, Secret Distribution, Prosoft, Seda Invest, Tehno Pro, Prober si altii.
Compania Transart a fost infiintata in anul 1997, avand ca principal obiect de activitate furnizarea de solutii software pentru piata de afaceri. Din 2005, Transart este Microsoft Gold Certified Partner, iar din 2007 compania a devenit partener ISV (Independent Software Vendor) al Motorola Enterprise Mobility Division in Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO