ZF Transilvania

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi va avea un centru de simulare medicală de peste 7 mil. euro

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi va avea...

Autor: Laurentiu Cotu

03.09.2020, 16:21 229

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Grigore T.Popa din Iaşi a câştigat un proiect european de peste 7 mil. euro, din care aproximativ 4,6 mil. euro reprezintă finanţarea nerambursabilă, prin Axa 10 a Programului Operaţional Regional  2014-2020, pentru realizarea unui centru de simulare în domeniul medical pentru studenţi, rezidenţi, specialişti, cercetători ştiinţifici şi asistenţii medicali.

Investiţia vizează dotarea infrastructurii existente cu 14 echipamente de simulare şi platforme software, necesare integrarii în procesul de formare a studenţilor UMF Iaşi. În cadrul centrului, studenţii au ocazia de a dobândi şi exersa aptitudini tehnice medicale, clinice sau chirurgicale şi de a acţiona într-un mediu realist, cu multiple cazuri clinice. Fiecare disciplină va fi dotată cu simulatoare specifice pentru dezvoltarea abilităţilor de bază sau avansate, simulatoare hibride sau de înaltă fidelitate, simulatoare tip VR, haptice, platforme software virtuale, simulatoare tip manechin, interactive, controlate wireless.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO