Zf TV

Chişu: Preţurile actuale ale acţiunilor, atractive pentru investitorii pe termen lung. Din păcate, nu avem investitori pe termen lung

Autor: Andrei Chirileasa

06.09.2011, 11:03 199

Mihai Chişu, broker la IFB Finwest, crede că investitorii care au în vedere plasamente pe termen de 5-10 ani şi nu se uită la oscilaţiile pe termen scurt ale acţiunilor ar putea fi marii câştigători, deoarece beneficiază în prezent de preţuri foarte atractive ale acţiunilor.

"Investitorii pe termen lung, dacă vor avea curajul să investească cu constanţă, cu răbdare în următoarea perioadă de timp, vor avea cele mai mari profituri în următorii ani de zile, într-adevăr nu pot spune că se va întâmpla în următorii 2-3 ani, dar peste 5 ani pot avea randamente pe care poate piaţa le-a mai avut doar în perioada 2000-2007", spune Chişu.

Marea problemă a pieţei locale este însă tocmai lipsa acestor investitori pe termen lung. Brokerul crede că pentru atragerea de investitori este nevoie de implicarea statului, prin facilităţi fiscale acordate investitorilor şi listări de companii noi, dar şi de o promovare mai activă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO