Zf TV

Vă mai amintiţi ce-a spus Putin în 2009? "Dau României tot gazul Ucrainei, să-l vândă ea" - VIDEO

05.03.2012, 15:54 3886

La începutul anului 2009, Vladimir Putin, pe atunci premier al Rusiei, a declarat unui jurnalist român că România, , după ce va intra în posesia gazului necesarvecinului de la Răsărit nu are decât "să-l vândă mai departe Ucrainei".

La o întâlnire cu presa de pe data de 9 ianuarie, Putin Nu doar că s-a arătat deshis la participarea României la proiectul gazoductului South Stream şi a spus că nu are nicio împotrivire faţă de eventual noastră participare la proiectul european "rival", Nabucco, însă premierul rus, Vladimir Putin, a şi oferit României şi gazul destinat Ucrainei, pentru ca Bucureştiul să-l revândă Kievului!

"Ţarul" Putin - considerat cel care conduce cu adevărat Rusia, deşi preşedinte este Dmitri Medvedev - , s-a declarat gata să trateze direct cu o companie din România, fără intermediari, în privinţa livrărilor de gaze.

"Eu am pentru România o contraofertă pe care cred eu că va fi greu s-o refuzaţi. Vă rog să-i transmiteţi acest lucru preşedintelui Băsescu! Tot volumul de gaz rusesc de care Ucraina are nevoie într-un an suntem dispuşi să-l vindem companiei de stat din România şi după aceea să-l vindeţi mai departe Ucrainei. E bună oferta? Sper că aţi consemnat-o". Acesta a fost îndemnul lui Putin către corespondentul TVR, joi seara, la întâlnirea cu ziarişti străini la Novo Ogariovo, reşedinţa sa din afara Moscovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO