ZF Utile

Cât costă cel mai ieftin şi cel mai scump echipament de schi în România

Cât costă cel mai ieftin şi cel mai scump echipament...

Autor: Mădălina M.

14.12.2013, 13:46 6327

Cel mai ieftin echipament de schi costă 1.495 de lei (336 euro), iar cel mai scump 14.259 de lei (3.200 euro), conform calculelor ZF, pe baza preţurilor afişate de cei mai importanţi retaileri de echipamente sportive de pe piaţă.

Pentru o mai bună vizualizare a preţurilor descărcaţi poza de aici

Pornind de la un echipament de schi standard, format din schiuri cu legături, clăpari, beţe, cască, ochelari, pantaloni şi geacă de schi şi mănuşi, ZF a făcut o comparaţie între cele mai ieftine şi cele mai scumpe articole.

Aşadar, preţul unei perechi de schiuri cu legături pleacă de la 650 de lei şi poate ajunge până la 4.500 de lei la retailerii online. Potrivit unui sondaj realizat de blogul http://ski-romania.blogspot.ro, cele mai bune mărci de schiuri sunt Fischer şi Atomic, cu preţuri mai mari de până la şase ori faţă de celelalte branduri.

O pereche de clăpari costă între 400 şi 2.400 de lei, iar beţele pot fi cumpărate chiar şi cu mai puţin de 100 de lei.

În ceea ce priveşte accesoriile necesare pentru practicarea acestui sport, casca şi ochelarii de schi, pasionaţii pot găsi preţuri mai mici de 100 de lei la magazinul Decathlon, cel mai mare retailer de echipamente sportive din România. Retailerul pune la dispoziţie şi îmbrăcăminte de schi cu preţuri accesibile, precum: pantaloni de schi la 110 lei, geacă de schi cu preţul de 100 de lei sau mănuşi care costă 25 de lei.

Deşi preţul poate fi un factor de decizie important în alegerea unui echipament sportiv, specialiştii recomandă să fie luate în vedere şi alte aspecte, precum calitatea produselor, dar mai ales dacă suntem începători sau profesionişti.

ZF precizează că acest articol este un demers jurnalistic primar ce a luat în calcul preţurile afişate pe site-urile decathlon.ro, echipamenteski.ro, hervis-sports.ro, snowsport.ro, sportconcept.ro şi wintermag.ro în data de 12 decembrie 2013, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoţie. Din analiză au fost excluse articolele pentru copii, care de obicei au preţuri mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO