Ziarul de Duminică

...98, 99, 100!

...98, 99, 100!
08.08.2008, 15:47 16

La inceputul verii, colectia Raftul Denisei a Editurii Humanitas Fiction a ajuns la numarul 100. Intre timp, au aparut si mai multe titluri, pe care le vom prezenta in rubricile ziarului.

Eric-Emmanuel Schmidt - Copilul lui Noe. In Belgia anului 1942, evreii sunt siliti sa se ascunda sau sa fuga, alternativa fiind lagarul nazist. Cei care nu reusesc sa se salveze incearca macar sa-si puna copiii la adapost. Micutul Joseph se numara printre copiii care trebuie sa se ascunda, sa invete sa uite, sa-si anuleze identitatea, povestea, amintirile, familia. In internatul catolic unde este inscris pentru a i se pierde urma, Joseph il intalneste pe parintele Pons, un om a carui misiune va fi sa-l ajute pe Joseph sa nu-si piarda nici speranta, nici credinta in existenta Binelui. Asemenea lui Noe, parintele Pons salveaza fapturile Domnului din fata cataclismelor Istoriei. In catacombele bisericii catolice, el construieste o Arca a spiritului pentru Joseph: o sinagoga unde pot fi studiate Tora si Cabala. Alaturi de parintele Pons, Joseph se va imbarca intr-o calatorie spre limanul vremurilor care se reasaza in matca. Traducere din franceza de Ileana Cantuniari.

James Frey - Prietenul meu Leonard. Eliberat din infernul dezintoxicarii, tanarul James are de parcurs purgatoriul inchisorii. Are 24 de ani, cazier si corpul distrus de alcool si droguri. Va putea James sa reinvete gesturile cotidiene ce definesc "normalitatea"? Traducere din engleza de Alina Savin.

Douglas Coupland - Generatia X. Povesti pentru cultura cu acceleratie. Traducere din engleza de Cristian Ionescu. Douglas Coupland e un fel de Andy Warhol: stie sa surprinda la fel de spectaculos esenta lucrurilor. Generatia X e biblia postmoderna a milioanelor de tineri "alternativi" care simt ca lumea nu li se potriveste, iar viata ar trebui sa insemne mai mult decat consumism si noianul de junk-uri al culturii pop. Romanul e radiografia existentei a trei tineri care traiesc in deriva, au senzatia ca nu li se intampla nimic si se refugiaza in desertul Californiei. Douglas Coupland s-a nascut in 1961, din parinti canadieni, intr-o baza NATO din Germania de Vest. Debuteaza in literatura in 1991, cu romanul de fata datorita caruia va fi comparat cu Kerouac si Salinger. A mai publicat alte unsprezece romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO