Ziarul de Duminică

A fi „bun român” într-o ţară cu incontinenţă monetară/ de Lucian Vasilescu

A fi „bun român” într-o ţară cu incontinenţă...

Autor: Lucian Vasilescu

12.06.2015, 00:08 946

Români, trăim momente de grea cumpănă! Acum, mai mult ca niciodată, Ţara geme şi ne cheamă la datorie. La datoria de a ne plăti impozitele. Toţi ca unul să răspundem acestei înalte chemări! Să dăm dovezi la lume că suntem la înălţimea marilor noştri înaintaşi, oricare vor fi fiind ei! Români, vă ordon, plătiţi-vă impozitele! Numai astfel, cu banii voştri, Ţara va putea ieşi la liman. Doar astfel Ţara va putea depăşi greaua cumpănă în care se găseşte. Doar de voi depinde ca Ţara să-şi poată plăti cohortele de „aleşi”, pe consilierii acestora, pe şoferii lor, pe secretarele şoferilor şi pe consilierii secretarelor, pe şoferii şoferilor şi pe secretarele secretarelor fără de contribuţia cărora imaginea României în lume ar avea atâta de suferit.

Plătiţi-vă impozitele! Doar aşa vom putea construi autostrăzile visate la preţuri echivalente cu preţul unui kilometru de zbor spaţial. Doar astfel vor putea fi finanţate studii de fezabilitate şi studii de impact pentru lucrări care nu vor fi începute niciodată dar care ne vor duce faima peste mări şi peste zări. Nu ezitaţi, nu pregetaţi! Viitorul scumpei noastre patrii, vatră de eroi, şade în portofelele voastre! Goliţi-le pentru ţară, pentru viitorul vostru şi al urmaşilor urmaşilor voştri! La ceas de cumpănă, Ţara ne cere fapte, nu vorbe! A sosit vremea să ieşim în stradă şi să cerem cu curaj şi cu piepturile dezgolite mărirea impozitelor! E ceasul când trebuie să punem mai presus de meschinele noastre nevoi personale interesul naţional! E vremea să sfârşim odată cu trecutul negru, să ieşim din marasm la lumina ce Ţara-Ţărişoara binemerită cu prisosinţă! În veac de veacuri sacrificiul nostru va fi pomenit în filele de aur ale cărţilor de Istorie, Geografie, de Fizică şi de Chimie, în toate manualele alternative, electronice sau pe hârtie. Am fost aleşi pentru acest nobil sacrificiu – să ne dovedim demni şi neînfricaţi în faţa chemării! Să nu precupeţim niciun leu pentru împlinirea nobilului ideal ce ne şade înainte! Din sărăcie şi nevoi ne-am întrupat, să ne întoarcem la acestea şi ale noastre vor fi gloria, mărirea şi slava!    

Şi nu cumva să cădeţi în păcatul de a întreba cum vor fi cheltuiţi banii voştri! Nu cercetaţi aceste legi căci asupra celor ce-o vor face şi vor nesocoti această poruncă grea pedeapsă se va abate şi neamul lor va fi spurcat până la a zecea spiţă. Ţara ne spune: „Lăsaţi banii voştri să vină la mine!” Nu vă abateţi de la această poruncă nici la a doua zecimală! Plătiţi! Români, e clipa când vi s-a dat şansa de a vă împlini destinul! Vă spun: plătiţi! 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO