Ziarul de Duminică

„Acasă la tata” la Sarajevo/ de Ziarul de duminică

„Acasă la tata” la Sarajevo/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

30.07.2015, 23:49 30

Pelicula „Acasă la tata”, care reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, a fost inclusă în secţiunea premiere internaţionale a Festivalului de Film de la Sarajevo care se va desfăşura în perioada 14 - 22 august 2015. Actorul Alexandru Papadopol, care joacă rolul principal în film, va participa la Festivalul de Film.

Alexandru Papadopol dă viaţă personajului Robert, un tânăr scriitor din Bucureşti care trece printr-o criză şi se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv. Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă - pe Petrică - prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii - şi pe Paula - iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă „trecut”. 

„Robert...personajul din Acasa la tată este unul foarte complex. Spun asta pentru că în 24 de ore el îsi revizuieşte toate relatiile care păreau până atunci de neclintit. Este o probă de maturitate şi un bun motiv de introspecţie. Cred că acest rol se poate transforma într-unul definitoriu pentru orice carieră... a oricărui actor... şi m-am bucurat enorm când am fost ales eu pentru a-l «întruchipa» pe Robert...
De asemenea, filmul este unul excelent, a fost foarte bine primit de public la avanpremieră şi e flatant să fii personajul principal într-un film atât de bun şi de bine lucrat!!!”, declară Alexandru Papadopol.
Avanpremiera filmul "Acasă la tata", în care Alexandru Papadopol îi are colegi pe Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Nataşa Raab, Mirela Oprişor şi Sorin Cociş, a avut loc în luna mai, în deschiderea celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European (FFE) şi a fost apreciat de critici de specialitate şi de public. Premiera filmului, al cărui scenariu îi aparţine lui Mimi Brănescu, va avea loc în luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO