Ziarul de Duminică

Adenium, câştigătorii / de Liviu Antonesei

Adenium, câştigătorii / de Liviu Antonesei

Autor: Liviu Antonesei

22.08.2014, 00:19 220

Aşa cum am promis la deschiderea celei de-a doua ediţii a concursului de debut în literatură al editurii noastre, la15 august 2014, Editura Adenium a anunţat câştigătorii. Juriile au analizat manuscrisele care au trecut de preselecţie – 10 la poezie, 10 la proză, 3 la teatru şi 2 la eseu, critică şi istorie literară – ale căror motto-uri de participare la concurs au fost anunţate în comunicatul anterior, iar în cazul literaturii pentru copii, toate manuscrisele primite.

Juriul pentru literatura adultă a fost compus din criticii literari Al. Cistelecan, Bogdan Creţu şi scriitorul Liviu Antonesei, din partea editurii. Secretariatul juriului a fost asigurat de Gabriel Cheşcu, redactor şef Editura Adenium. Juriul la secţiunea literatură pentru copii a avut componenţa următoare: Adriana Nicorici, director general al Editurii Adenium şi coordonatoarea diviziei pentru copii, BD, carte ilustrată, Gabriel Cheşcu şi Angelica Lambru, autoare de literatură pentru copii şi traducătoare.

În urma calculării mediilor manuscriselor ajunse în ultima etapă a concursului, au fost stabiliţi următorii cîştigători:

Proză: E-xilul colecţionarei de fluturi – Rotaru Adriana Noxi (Brăila)

Poezie: Vînd pământ – Ioana Duţă (Timişoara)

Eseu: Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal – vizual – Simona Ardelean (Zalău)

Teatru: Funeral of Hearts – Edith Negulici (Bucureşti)

Literatură pentru copii: Secretul fetei frumoase – Dorina-Graţiela Aolăriţi (Buftea).

Deciziile juriilor sunt suverane şi definitive. Nici concurenţii, nici editura nu le pot contesta. Pot fi însă discutate, desigur. Volumele câştigătoare vor intra în procesul de editare şi tipărire imediat şi se vor bucura, ca şi la ediţia precedentă, de întreg sprijinul în promovare din partea editurii. În toamnă, la Târgul Gaudeamus de la Bucureşti, cărţile premiate vor beneficia de un eveniment special.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO