Ziarul de Duminică

Alexandru Ciucurencu, pe 28 mai, la Artmark/ de Ziarul de duminică

Alexandru Ciucurencu, pe 28 mai, la Artmark/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

14.05.2015, 23:33 318

O licitaţie dedicată pictorului Alexandru Ciucurencu şi discipolilor săi, organizată de casa Artmark, va avea loc pe 28 mai, în Bucureşti. Expoziţia licitaţiei „Alexandru Ciucurencu şi discipolii” va putea fi vizitată până pe 27 mai, la sediul casei Artmark din Bucureşti. Pentru prima dată, traseul artistic al acestui creator va fi văzut nu doar din perspectiva operelor realizate pe parcursul carierei şi din cea a influenţelor aduse discipolilor săi, ci şi din cea a unor documente de arhivă.

Acestea îl înfăţişează pe Ciucurencu în ipostaza de absolvent al Şcolii de arte frumoase din Bucureşti, în 1928, şi de sublocotenent al Marelui Stat Major, Secţia propaganda, în 1943 (lot 4 documente, preţ de pornire: 80 de euro), ca student al Academiei Julien, în 1931 (carte de identitate, eliberată de Prefectura Parisului, preţ de pornire: 50 de euro) şi profesor şi rector al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti (lot 2 documente, preţ de pornire: 50 de euro).

Operele vedetă ale licitaţiei semnate de Alexandru Ciucurenu sunt „Natură statică cu vioară” (estimare: 20.000 - 25.000 de euro), „Trandafiri, cărţi şi scrumieră” (estimare: 10.000 - 16.000 de euro), „Natură statică cu sticlă de şampanie şi ştergar roşu” (estimare: 8.000 - 14.000 de euro) şi „Flori şi tuburi de culoare” (estimare: 7.000 - 10.000 de euro).

Printre discipolii prezenţi cu opere în licitaţie se află Constantin Piliuţă, Vasile Grigore, Paula Ribariu, Iacob Carolina şi Rodica Lazăr.

Licitaţia „Alexandru Ciucurencu şi discipolii” va avea loc pe 28 mai, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, în aceeaşi seară în care vor avea loc Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de Grădină, Licitaţia de Grafică şi Hărţi, o excepţională colecţie de gravuri semnate de Theodor Aman şi Licitaţia „2 Maeştri ai Valorilor Româneşti: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO