Ziarul de Duminică

Alte „Cărţi practice”/ de Ziarul de duminică

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

19.09.2013, 23:59 67

Mikhail Tombak

Cum să trăim 150 de ani

Editura Paralela 45

Ediţia a treia. Traducere din limba engleză de Irina Garbiz şi Ligia Popescu.

Multe s-au scris în ultima vreme despre căile de ajungere la o viaţă lungă şi sănătoasă. Sunt prezentate numeroase diete miraculoase, sunt lăudate diverse formule pentru extraordinarele lor calităţi, sunt ridicate în slăvi metode de reducere a greutăţii şi de încetinire a îmbătrânirii. Astfel, oamenii sunt făcuţi să creadă că sănătatea poate fi menţinută luând nişte pilule miraculoase. În realitate, revenirea la starea de sănătate optimă necesită ani de efort, exact în aceeaşi manieră în care bolile de care suferim sunt provocate de mulţi ani de neglijenţă. Sănătatea deplină nu depinde de medicamente şi de formule-minune care să ducă la scăderea greutăţii corporale sau la încetinirea îmbătrânirii, ci de un stil de viaţă care să fie în armonie cu natura. Aceasta e filozofia cu care este impregnat întreg conţinutul acestei cărţi. Autorul, Mikhail Tombak, a creat un sistem holistic de menţinere a unei sănătăţi optime.

Cartea de faţă nu conţine diete miraculoase; în cuprinsul ei veţi găsi principii simple de păstrare şi protejare a sănătăţii. Nu veţi găsi necesitatea socotirii stricte a caloriilor, dar veţi întâlni principii nutriţionale simple, evidente şi naturale.

Autorul subliniază legătura strânsă dintre sănătate şi felul cum mâncăm, cum respirăm şi avem grijă de toate necesităţile noastre fizice şi fiziologice. Chestiunea nu este restrânsă doar la nutriţie, aşa cum se întâmplă cu multe programe referitoare la alimentaţie.

Iata un ghid usor de inteles, scris intr-un stil accesibil, care ne invata cum sa adoptam practici sanatoase pentru a ne prelungi durata de viata. De la intarzierea procesului de imbatranire la sfaturi pentru prevenirea imbolnavirilor, o respiratie corespunzatoare, un regim alimentar sanatos si efectuarea de exercitii fizice, eliminarea toxinelor din intestine, rinichi, ficat si sange, Cum sa traim 150 de ani este un supliment pe care-l recomandam cu entuziasm la lista de carti esentiale din domeniul sanatatii si ingrijirii medicale. - Midwest Book Review

 

Deepak Chopra

Sincro Destinul

Cum să exploatezi puterea infinită a coincidenţelor

Editura Paralela 45

Traducere din limba engleză de Alina Luca. Sincronicitatea este îmbinarea neaşteptată a două evenimente separate, dar care sunt conectate la nivel emoţional/vibraţional şi apar împreună în realitatea exterioară sau interioară. Acestea sunt declanşate de o afinitate, nu de voinţa cuiva.

Conceptul de sincronicitate a fost descris pentru prima dată de Carl Jung în anii 1920. Jung credea că rolul sincronicităţii este similar cu cel al viselor, acela de a schimba gândirea egocentrică a unei persoane cu una mai... cuprinzătoare.

Deepak Chopra susţine în cartea sa că te poţi folosi de sincronicităţi pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Paginile acestei cărţi sunt împărţite în două secţiuni. Prima explorează dinamica funcţională a coincidenţei, sincronizării şi sincrodestinului, în timp ce a doua parte prezintă câteva tehnici ce pot fi utilizate pentru ca fiecare să se poată bucura de acest concept.

Fiecare dintre noi este înconjurat de o reţea de coincidenţe independent de voinţă sau de gradul de conştientizare. De fiecare dată când trăim o experienţă pe care o etichetăm ca fiind coincidenţă, avem posibilitatea de a alege: fie îi minimalizăm importanţa luând-o drept o banală întâmplare a unei lumi dezorganizate, fie o recunoaştem ca pe un instrument de care ne putem folosi pentru a ne îmbunătăţi calitatea vieţii.

 

Deepak Chopra

Soluţii sprituale

Răspunsuri la cele mai mari provocări ale vieţii

Editura Paralela 45

Traducere din limba engleză de Crsitina Arsene-Onu. Viaţa este plină de provocări, mai mici sau mai mari. Spiritualitatea este aici pentru a ne oferi soluţii. De-a lungul carierei sale de medic, profesor şi autor, Deepak Chopra a primit mii de scrisori de la oameni ce se confruntau cu diferite provocări. Aceştia doreau să afle cum îşi pot îmbunătăţi vieţile, cum să îşi pot rezolva problemele şi depăşi obstacolele interioare. Relaţiile, sănătatea şi bunăstarea, succesul şi dezvoltarea personală – toate aceste domenii ale vieţii constituie provocări zilnice ale omului modern.
Care este cea mai bună modalitate de a ne purta cu un prieten pasiv-agresiv? Cum ne putem relansa cariera? Într-o lume plină de tentaţii şi stres, cum putem găsi timp şi pentru meditaţie?
În spatele tuturor acestor întrebări există răspunsuri ce aşteaptă să fie descoperite. În cartea sa, Chopra arată cum ne putem extinde conştiinţa, care este cheia pentru a depăşi stările de confuzie şi cele conflictuale cu care ne confruntăm. Chopra ne conduce spre ceea ce el numeşte „Sinele real”, unde pacea, claritatea şi înţelepciunea ne servesc drept călăuză în vremuri de criză.
„Soluţiile spirituale sunt acum la îndemâna tuturor celor care vor să-şi îmbuntătăţească viaţa şi să aducă lumină pe drumul vindecării spirituale.” - Deepak Chopra

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO