Ziarul de Duminică

Anim’Est se mută-n Vest. Scurtmetraje-şoc la Cluj

Anim’Est se mută-n Vest. Scurtmetraje-şoc la Cluj
18.10.2010, 13:16 30

O parte dintre cele mai îndrăzneţe, mai neobişnuite şi maiprovocatoare scurtmetraje de animaţie vor putea fi vizionate laCluj, în cadrul Festivalului Anim'Est, care va avea loc înweekend-ul 22-24 octombrie la cinematograful Victoria şi la CentrulCultural Francez. Selecţia include scurtmetraje-şoc precumapocalipticul "The Origin of Creatures" (regia Floris Kaayk,Olanda, 2010), "Mr. Dr. Chain" sau "The Twins from SunsetStreet".

Pelicula de animaţie "Iluzionistul", nominalizată la PremiulAcademiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de animaţie, vafi proiectată în cadrul selecţiei Anim'Est. "Iluzionistul" esterealizat după un scenariu scris de cunoscutul cineast francezJacques Tati şi relatează povestea prieteniei neobişnuite dintre unbătrân scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale aleacestuia. Producţia a fost lansată în avanpremieră mondială înselecţia Festivalului de Film de la Berlin din acest an şi a fostproiectată la mai multe festivaluri de profil.

Toate peliculele premiate la Festivalul Anim'Est de laBucureşti, care a avut loc între 8 şi 17 octombrie, vor fi difuzateşi la Cluj, la a cincea ediţie a follow-up-ului de festival. Unmasterclass de film de animaţie susţinut de producători francezi,precum şi alte proiecţii speciale se numără printre celelaltesurprize ale Anim'Est Cluj-Napoca. Festivalul este organizat deAsociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional alCinematografiei şi Ogilvy.

Accesul minorilor în sala de proiecţie pe durata difuzăriiproducţiilor din "Creepy Animation Night 2" este interzis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO