Ziarul de Duminică

Artă românească la Marsilia/ de Ziarul de duminică

Artă românească la Marsilia/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.09.2013, 23:59 44

În perioada 28 septembrie - 9 octombrie 2013, la Muzeul de Artă Contemporană de la Marsilia, Franţa, producţii româneşti din domeniul teatrului şi artelor vizuale vor fi reunite într-o serie de evenimente sub genericul Carte blanche à Mnémosyne. Proiectul, parte a programului Marseille-Provence 2013 Capitale Européenne de la Culture este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu AEFR MNÉMOSYNE, Association Européenne France-Roumanie 1998 (Asociaţia Europeană Franco-Română) şi Muzeul de Artă Contemporană de la Marsilia.
Vor fi proiectate fílmele O lună în Thailanda, regizat de Paul Negoescu, Coins de Bucarest şi un documentar despre artiştii Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Dan Perjovschi, Daniel Knorr, în regia lui Vlad Trandafir, precum şi o serie de scurtmetraje româneşti premiate în festivaluri internaţionale. Proiecţiile  vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Vor fi prezenţi cineastul Vlad Trandafir, coordonator şi moderator, Andra Roxana Ilie (consultant comunicare şi relaţii publice) şi artiştii Ion Grigorescu şi Alina Şerban. Alături de aceste evenimente derulate cu sprijinul ICR, programul include un concert susţinut de Maria Răducanu şi o seară de cabaret cu Ilinca Kiss, Filip Ristovski şi Roman Manoleanu (pian), precum şi o reprezentaţie a spectacolului Caietele lui Nijinski cu Filip Ristovski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO