Ziarul de Duminică

Artist român şi măgăruş multimedia fac opt maratoane la pas prin Flandra

Artist român şi măgăruş multimedia fac opt maratoane la pas prin Flandra

Autor: Ziarul de Duminica

27.07.2012, 00:01 29

Un tânăr artist român va bate cu pasul peste 300 de kilometri prin Flandra, alături de alţi peste 30 de artişti europeni. Institutul Cultural Român Bruxelles se asociază în premieră cu festivalul SIDEWAYS şi sprijină prezenţa lui Daniel Djamo (n. 1987). SIDEWAYS 2012 are loc între 17 august şi 17 septembrie şi înseamnă 33 de proiecte artistice în aer liber, o drumeţie de 334 kilometri parcurşi în 16 zile, cinci festivaluri ce se vor desfăşura în week-end, două simpozioane plus un măgăruş multimedia.

Selectat din mai bine de 200 de candidaturi, Daniel Djamo reprezintă România cu proiectul My Road.El va parcurge traseul pedestru echivalent cu opt maratoane şi va realiza o instalaţie video şi fotografică centrată pe ideea drumului ca punct de întâlnire, loc de socializare şi de construcţie a unei poveşti sau legende.

La fiecare sfârşit de săptămână, în oraşele Menen, Herzele, Bruxelles, Turnhout şi Zutendaal, artiştii vor realiza instalaţii, ateliere de lucru şi prezentări ale operelor la care vor lucra în perioada respectivă. Inspiraţi de natură şi de mediul înconjurător, de contactul cu oamenii cu care se vor întâlni pe drum, participanţii îşi vor crea propriile lucrări în acest laborator mobil, care poate fi urmărit online, pas cu pas, graţie lui DonkeyXote, un măgăruş multimedia.

Informaţii suplimentare despre SIDEWAYS 2012, artiştii participanţi, parteneri şi traseul proiectului puteţi găsi la www.sideways2012.be, www.icr.ro.bruxelles/ şi pe pagina de facebook a festivalului www.facebook.com/sideways2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO