Ziarul de Duminică

BAS, primul român la Fellowship-ul de la Ierusalim

BAS, primul român la Fellowship-ul de la Ierusalim

Autor: Ziarul de Duminica

19.10.2010, 14:57 22

Bogdan-Alexandru Stanescu, director editorial Polirom, esteprimul editor roman acceptat sa participe la Fellowship-ul de laIerusalim, cel mai important program de pregatire profesionaladedicat editorilor si agentilor literari din intreaga lume. Pedurata celor sapte zile de stagiu (18-25 februarie 2011),coordonatorul colectiei "Biblioteca Polirom" va participa laseminarii si intalniri pofesionale cu autori prestigiosi siprofesionisti de la cele mai importante edituri din Statele Unite,Marea Britanie, Germania si Franta.
Fellowship-ul va avea loc in perioada desfasurarii celei de-a 25-aeditii a Tirgului de Carte de la Ierusalim (20-25 februarie). Pelista participantilor la editiile anterioare se afla numeimportante ale industriei editoriale, precum Jamie Byng - patronulCanongate Books, Jean Mattern - coordonatorul colectiei "Du MondeEntier" de la Gallimard, Beata Stasinska - una dintre patroaneleprestigioase edituri poloneze WAB, sau scriitoarea ZeruyaShalev.
Bogdan-Alexandru Stanescu (n.1979) a mai participat pina acum lastagii de pregatire in Germania, Olanda, Mexic, Italia, Spania sauLondra.
Din 2005, coordoneaza Departamentul de traduceri din literaturauniversala de la Polirom (colectiile "Biblioteca Polirom","Thriller", "Chic"). Dintre autorii importanti achizitionati in ceicinci ani de activitate, amintim: Ernest Hemingway, Doris Lessing,Orhan Pamuk si Henry Miller.
Bogdan-Alexandru Stanescu este doctorand in literatura romanacontemporana, cu o teza despre Emil Botta, coordonata de profesorulEugen Negrici. Absolvent al Facultatii de Litere din cadrulUniversitatii Bucuresti. Master in literatura comparata si inIstoria Artelor. A colaborat cu majoritatea revistelor de culturaautohtone. In 2007, a cistigat faza nationala a Concursului YoungPublisher of The Year, apoi a participat, la Londra, la fazainternationala, unde a cistigat sectiunea de Book-Pitch.
Din 2008, este presedintele Festivalului International deLiteratura de la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO