Ziarul de Duminică

Bestselleruri pe Strada Ficţiunii/ de Stelian Ţurlea

Bestselleruri pe Strada Ficţiunii/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

03.05.2011, 23:34 73

Editura Allfa a lansat la sfârşitul lunii martie o nouăcolecţie de literatură universală - Strada Ficţiunii. Ocolecţie urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată laprezent, cu trei secţiuni: clasic, contemporan şi bestseller.Coordonatoarea colecţiei este Alexandra Rusu. SecţiuneaClasic oferă iubitorilor de literatură cărţi uitate sauneglijate, traduse pentru prima oară în limba română sau repuse îndrepturi prin noi traduceri. Secţiunea Contemporan îşipropune să le aducă cititorilor români atât debutanţi valoroşi, câtşi scriitori deja lansaţi. Cuvintele-cheie sunt "sincronicitate" -unii dintre aceşti scriitori fiind publicaţi simultan în România şipe scena internaţională - şi "valoare literară" - autori care auprimit distincţii prestigioase şi recunoaşterea criticilor şi apublicului deopotrivă. Secţiunea Bestseller cuprinde romaneaflate în cele mai fierbinţi topuri ale lumii, traduse în zeci deţări, iubite de mii de cititori. Iată primele titluri ale acesteisecţiuni.

A.D.Miller - Dezgheţul. Traducere din limba engleză şinote de Florina Pîrjol. Autorul este un britanic născut în 1974 şilucrează în prezent la The Economist. Romanul acesta aparesimultan şi în Marea Britanie. "Este un thriller moral - spuneautorul - despre lucrurile adânc îngropate, care-şi cer negreşitdrepturile, mai devreme sau mai târziu." Acţiunea se petrece laMoscova, unde eroul, un avocat englez trecut de treizeci de ani,întâlneşte într-o zi de septembrie două fete superbe, seîndrăgosteşte de una şi declanşează un infern cu mafioţi.
Marek Halter - Cabalistul din Praga. Traducere dinlimba franceză şi note de Ironel Antoniu. Autorul s-a născut înPolonia, în 1950 a emigrat în Franţa, în 1967 a fondatInternational Committee for a Negociated Peace Agreement, jucând unrol esenţial în medierea relaţiilor dintre palestineini şiisraelieni. A debutat în 1976, iar romanul de faţă este din 2010.Acţiunea se petrece în secolul al XVI-lea, la Praga, în cartierulevreiesc, unde marele cabalist MaHaRal ţine un ritual secret,insuflând viaţă unui monstru de lut, cu puteri nelimitate, menitsă-i apere poporul: faimosul Golem. Vestea ajunge la marii savanţiai vremii, stârnind dispute, iar un astronom descoperă că nouacreatură se revoltă.
Lisa See - Fetele din Shanghai. Traducere din limbaengleză şi note de Valentina Tache. Lisa See este o scriitoareamericană de origine chineză. Romanul de faţă, din 2009, a fostinclus în lista de bestselleruri a ziarului The New YorkTimes şi premiat de organizaţia Asian/Pacific American Awardsfor Literature. În 2001 autoarea fost numită Femeia anului de cătreOrganization of Chinese American Women. Acţiunea romanului sepetrece, fireşte, la Shanghai, înaintea celui de-al doilea războimondial, un oraş care era al milionarilor, cerşetorilor,gangsterilor, artiştilor şi revoluţionarilor. Două surori, Pearl şiMay, sunt modele pentru artişti. Viaţa lor se schimbă radical cândizbucneşte războiul şi ele învaţă să supravieţuiască.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO