Ziarul de Duminică

„Blame” cu Emil Cassian Dumitraş la Galeria Galateea/ de Ziarul de duminică

„Blame” cu Emil Cassian Dumitraş la Galeria...

Autor: Ziarul de Duminica

06.08.2015, 23:44 49

Marţi, 11 august  2015, ora 18:00, Galeria Galateea vă invită la vernisajul expoziţiei de ceramică „Blame” a artistului Emil Cassian Dumitraş. Curatori – Bianca Boieroiu şi Romana Mateiaş.

Emil Cassian Dumitraş s-a născut la 22 august 1983, la Sângeorz-Băi. 
În anul 2006 a absolvit Universitatea de Arte Plastice şi Design „Ion Andreescu” din Cluj, departamentul ceramică /sticlă/metal şi în 2008 a absolvit studiile de masterat cu specializarea sculptură aceeaşi Universitate din Cluj.
„Dacă ai suficientă răbdare, asta însemnând o aşteptare de ore, zile, săptămâni poţi să regăseşti fărâme din tine în cele mai surprinzătoare şi stranii forme, fie că ai norocul să vezi unul dintre stâlpii împovăraţi de argilă, fie lemnul ars, atins de un violent gest de metal, ori o gheară care amplifică purificarea dată de foc.
O purificare ce încearcă să se opună înstăpânirii deşertului.
Forme şi culori întrezărite prin desimea unui văl care pe noi ne face să umblăm în întuneric. Gestul la care suntem îndemnaţi este de a sălta cât de puţin vălul şi de a avea curajul de a ne recunoaşte în ceea ce vedem. Sau măcar de a-l recunoaşte pe artist.” (Marin Mălaicu Hondrari)
Expoziţia poate fi vizitată până pe 7 septembrie 2015. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO