Ziarul de Duminică

Bucureştiul vechi în detalii/ de Ziarul de duminică

Bucureştiul vechi în detalii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.09.2012, 00:01 57

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) găzduieşte expoziţia de fotografie "Bucureştiul vechi în detalii" semnată de Paula Craioveanu. Expoziţia a fost vernisată luni, 17 septembrie, ora 19.00, în prezenţa criticului de artă Doina Mândru, director al Centrului Cultural "Palatele Brâncoveneşti" de la Mogoşoaia.

Paula Craioveanu este absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti şi doctorand în arte vizuale în cadrul Universităţii Naţionale de Arte. Dubla formaţie profesională o determină să privească oraşul atât cu rigoarea arhitectului, cât şi prin ochii artistului care descoperă armonia, ritmul, proporţia, detaliul în arhitectura veche a oraşului.
Expoziţia reuneşte 20 de lucrări în care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regăsesc în Bucureşti: neoromânesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist . Istoria selectivă (şi personală) a Bucureştiului este ilustrată prin ferestre, porţi, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanţi, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO