Ziarul de Duminică

Bursierii nimanui

Bursierii nimanui
09.06.2010, 15:23 221

Am pierdut 6 milioane de euro si 150 de specialisti tineri pecare i-am trimis, pe banii nostri, sa studieze peste hotare.Anuntata cu surle si trimbite, Bursa Speciala a Guvernului Romanieia esuat lamentabil, desi avea ca scop modernizarea si reformareainstitutiilor romanesti. Adica evitarea crizei. Tinerii trimisi lastudii in strainatate cu bani de la buget s-au intors acasa si audescoperit ca nu-i mai vrea nimeni. Au batut la usile institutiilorstatului care le promisesera ca ii angajeaza, insa au fost intorsidin drum: Romania a ramas si fara milioane de euro, si faraspecialistii la care visa.

Programul prin care se dorea pregatirea unui corp de inaltifunctionari profesionisti prin trimiterea lor la cele mai titrateuniversitati din lume a esuat. Chiar daca Romania are nevoie ca deaer de oameni pregatiti, indolenta decidentilor blocheaza inca unproiect cu potential.

Simion Ilie - sef de promotie, master in comunicare,Universitatea Toulouse 1 -Franta. Paul Alexandru - doctor inmanagementul riscului - Montreal. Radu Oprea - masterand inpolitici publice, Universitatea Pepperdine, LA. Sergiu Oltean -masterand in drept european - Universitatea Wurzburg, Germania.Sunt doar cativa dintre cei 149 de tineri trimisi sa studiezepentru a putea reforma, in sfarsit, statul roman. Sub sloganul"Cariera ta, o sansa pentru Romania", cei 149 de tineri au fostpacaliti, asa cum am fost pacaliti si noi, cei care le-am platitstudiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO