Ziarul de Duminică

Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu/ de Ziarul de duminică

Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

03.10.2014, 00:21 136

Cărţile sunt scrisori către prieteni, iar prietenii ne fac viaţa mai frumoasă. Acesta pare să fi fost sloganul sub care s-a deschis marţi, 30 septembrie, la Librăria Bastilia din Bucureşti, sub auspiciile Editurii ALL, un nou proiect de promovare a literaturii române contemporane,Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu”.Evenimentul i-a avut ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii „Viaţa face toţi banii şi pe psiholoaga Gigi Ghinea. Tema primei ediţii:Cât e de frumoasă viaţa?”. Invitaţii au discutat despre rolul literaturii în viaţa noastră, despre importanţa lecturii şi necesitatea scrisului. Actriţa Anca Bejenaru a citit un fragment din cartea „Viaţa face toţi banii”, apărută la Editura ALL, în colecţia „Strada Ficţiunii”. Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, a susţinut un moment artistic la vioară.

„Iubitorii de literatură ocolesc autorii români, şi nu o fac întotdeauna pe bună dreptate - adeclarat Viorel Zaicu, director editorial ALL.De multe ori îi judecă greşit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori şi autorii români, care să-i facă şi pe unii şi pe alţii să fie mai atenţi la aşteptările celorlalţi. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viaţă acestor evenimente au fost bucuroşi de convocare. Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu are înainte un drum lung şi mulţi oameni de împrietenit.

Critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV, fost redactor-şef (în perioada 1995-2010) al revistei România literară, Alex. Ştefănescu este autor a mii de articole şi a douăzeci de cărţi, care s-au epuizat din librării şi au fost reeditate la cererea publicului. Dintre acestea un mare ecou l-a avut Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO