Ziarul de Duminică

Călătoria mincinoşilor în Anul Ciumei

Călătoria mincinoşilor în Anul Ciumei

Autor: Elisabeta Lasconi

12.10.2010, 15:23 33

De Sfântul Ioan al anului 1348, ciuma îşi vesteşte prezenţa înAnglia, iar nouă inşi se întovărăşesc ca să pornească spre ţinuturineatinse de moartea albastră şi să se salveze, dar caravana şiperiplul lor încep să semene cu o cursă în continuă mişcare ce-iţine captivi şi sortiţi morţii unul câte unul.

Relatarea călătoriei o face neguţătorul care ajunge să conducă micaadunătură de călători pe drumuri, poposind în sate şi hanuri,atenţi la zvonurile ce vin dinspre porturi şi hotare. Abiaînjghebată "Compania", şi încep necazurile: localnicii îi privesccu suspiciune şi prudenţă pe călători, caută vinovaţi pentru molimace s-a abătut asupra ţării, iar cei mai la îndemână pentru mentalulcolectiv tulburat de pericolul morţii sunt vampirii şi evreii, totce percep ca diferit şi străin de felul lor de a fi.

Pe măsură ce se încheagă grupul de călători, între aceştia se ivescconflicte şi nemulţumiri, până când îşi dau seama că, indiferent căpoposesc în târguri sau pe câmp, au ca însoţitor depărtat şiameninţător un lup, ale cărui urlete ajung să-i terorizeze.Tensiunea o provoacă profeţiile făcute de Narigorm şi ele seîmplinesc de fiecare dată, oricât s-ar strădui cu toţii să leignore ori să le sfideze. Aceasta pentru că fiecare călător duce unsecret cu el, pe care îl ascunde cu grijă.

Mai multe despre conţinutul romanului "Călătoria mincinoşilor" deKaren Maitland, în numărul de vineri al Ziarului de Duminică, larubrica FICŢIUNE LA FEMININ.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO