Ziarul de Duminică

Cărtărescu le citeşte spaniolilor poezie

 Cărtărescu le citeşte spaniolilor poezie

Autor: Pop Ioan

07.04.2011, 16:28 62

Mircea Cărtărescu participă la Fetivalul Cosmopoetica dinCordoba, în cadrul Anului Literaturii Române în Spania, lainvitaţia ICR Madrid şi a Festivalului de la Cordoba, cel maiimportant festival de poezie din Spania.

Timp de patru zile, aici se reunesc importanţi poeţi spanioli şistrăini, de organizează discuţii, sesiuni de poezie şi film (anulacesta cu pelicule de Antonioni), se citeşte poezie în planetariuloraşului, noaptea, sau într-un penitenciar (vineri dimineaţă, unciclu de Poesia para la Libertad, la care participă un poet dinPalestina, unul din Argentina şi unul din Columbia), de asemenea seorganizează sesiuni de lectură de poezie în liceele oraşului.

Practic toate instituţiile Cordobei, care speră să fie în curândcapitală culturală europeană, participă la acest festival depoezie: universitatea, muzeele, bibliotecile, Filmoteca Andalucia,Centrul de Studii dedicate lui Gongora. Printre scriitoriiparticipanţi se numără Alessandro Baricco (Italia), Andres Neuman,Almudena Grandes, Arnau Ponce, Juan Carlos Abril, Ana Maria Moix,Uljana Wolf (Germania), Charles Simic (SUA), valter ugo mae(Portugalia), Maram al-Masri (Siria), Tonino Guerra (Italia), CeesNooteboom (Olanda).

Mircea Cărtărescu va avea o lectură vineri la prânz, laUniversitatea din Cordoba, alături de Andrés Sánchez Robayna,Kirmen Uribe şi Arnau Pons. Sâmbătă, Cărtărescu va citi din noupoezie, alături de Ana María Moix, Juan Carlos Abril, MatildeCabello şi Maram al-Masri (Siria).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO