Ziarul de Duminică

Cartea de stiinta

28.05.2009, 14:16 34

Peter Buckley, Duncan Clark

Ghid complet de Internet
Editura Litera International
La prima publicare acestei carti, in 1995, Internetul era un fenomen misterios. Ghidul acesta a ajutat milioane de oameni sa intre online pentru prima data, oferind sfaturi esentiale. In prezent, Internetul este foarte diferit – si la fel si cartea. Se gasesc in ea toate subiectele pe care nou-venitii trebuie sa le cunoasca pentru a se contacta prima oara, insa majoritatea paginilor ofera sfaturi pe care chiar si cei cu experienta le vor gasi utile. Astfel: aflati totul despre: conectarea la Internet, Yahoo, Messenger si Skype, spam, virusi, hackeri, Internet mobil, cumparaturi si vanzari online, Macintosh si PC, cum sa va creati propriul site sau blog, modemuri si routere, muzica si filme online, cele mai bune site-uri din orice domeniu. In plus, autorii indica un umar foarte mare de site-uri web utile, interesante si antrenante. Traducere din limaba engleza - Graal Soft-Integrated Translation Services.
Steven Pinker
Cum functioneaza mintea
Editura Allfa
Cartea este destinata tuturor oamenilor care sunt curiosi cum functioneaza mintea umana. Autorul este unul dintre liderii cercetarilor din stiintele contemporane ale cognitiei. El explica, intr-un limbaj accesibil, ce este mintea, cum a evoluat, cum ne permite sa vedem, sa gandim, sa simtim, sa radem, sa interactionam unii cu altii, sa ne bucuram de operele de arta sau sa ne cufundam in misterele vietii. Cartea este atat una de popularizare a stiintelor, cat si o excelenta opera stiintifica, si a primit numeroase distinctii literare si stiintifice. Steven Pinker este profesor de psihologie si director al centrului de Neurostiinte Cognitive din cadrul Massachussets Institute of Technology. Traducere de Radu Trif.
G.K. Chesterton
Ortodoxia
O filozofie personala
Editura Humanitas
Prima traducere integrala in limba romana a lucrarii acestui autor numit in epoca „print al paradoxului", care se referea la el insusi ca la un „crestin ortodox", dar care a ajuns sa se identifice din ce in ce mai mult cu catolicismul, sfarsind prin a ajunge roman-catolic. Despre cartea de fata, autorul insusi a spus ca este „un fel de autobiografie dezlanata". De precizat: „Cand se vorbeste despre ortodoxie, cuvantul se refera la Crezul Apostolic, asa cum era el inteles de toti cei care se intitulau crestini pana foarte de curand, precum si la conduita generala, de-a lungul istoriei, a celor care au imbratisat acest crez. Am fost silit, din pure motive de spatiu, sa ma limitez la ceea ce am inteles eu din acest Crez; nu abordez o problema mult discutata de crestinii din timpurile moderne, si anume de unde ne vine el." Traducere din engleza si note de Mirela Adascalitei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO