Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA/ Sa ne bucuram mai mult de sex!

CARTEA DE STIINTA/ Sa ne bucuram mai mult de sex!
09.12.2009, 14:54 26
Dictionar de psihanaliza
Semnificatii. Concepte. Mateme
Editura Univers Enciclopedic Gold
Sub directia lui Roland Chemama. Editia a doua. Traducere,avanprefata si completari privind psihanaliza in Romania de dr.Leonard Gavriliu.
Un dictionar la care au colaborat 37 de autori si este operacolectiva a unor practicieni. "Este singurul dictionar depsihanaliza de acest format care cauta sa aprofundeze termenii lacare se opreste." Se adreseaza atat specialistilor, cat si unuipublic larg cultivat care se intereseaza de psihanaliza. "Cititorulva observa - scrie coordonatorul dictionarului -, in sistemul detrimitere de la un termen la altul, propriu acestui Dictionar, caresunt structurile subiective de care psihologia are a da seama.Pentru aceste structuri, Lacan a propus scriituri logice, scheme,mateme, adica un ansamblu de simboluri organizat de o sintaxariguroasa, care in acest caz se poate transmite integral,indiferent de faptul ca este reluata si utilizata prin prisma unorinterpretari semantice diversificate."
Dr. David Reuben
Tot ce vrei sa stii despre sex, dar ti-a fost teama saintrebi
Editura Curtea Veche
De aproape patruzeci de ani, aceasta carte - bestsellerabsolut in numeroase tari - a devenit parte a vietilor cititorilordin lumea intreaga, aducându-le mai multa satisfactie inexperientele sexuale, consolidându-le casniciile si invatându-i pecopiii lor sa aiba o atitudine sanatoasa si realista fata de sex.Cea mai recenta editie a lucrarii, acum accesibila si cititorilorromâni, a fost actualizata având in vedere toate evolutiile dinultimii ani in sexologie.
Autorul scrie cu un umor spumos, un fermecator stil colocvialsi o sinceritate plina de curaj, fara pretentii moralizatoare sifara falsa pudoare. Descoperiti la fiecare pagina informatii noi siutile, pe care le veti putea folosi pentru a va face experientelesexuale mai interesante, mai implinite si, mai ales, mai sigure caoricând.
In acelasi timp, autorul va arata cum sa evitati capcanelevietii sexuale, aratând ca "sexul protejat" nu trebuie sa insemne"sex plictisitor" si explicând unde anume sunt pericolele si cumpot fi acestea ocolite.
Când veti intoarce ultima pagina a acestei carti, va vetisimti la fel ca acel cititor care scria, dupa citirea primeieditii: "Cartea m-a facut sa râd, m-a facut sa gândesc, m-a facutsa ma bucur mult mai mult de sex. Singurul lucru care m-a intristata fost ca s-a terminat prea repede."

Editia a doua. Traducere din limba engleza de Raluca MariaSchidu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO