Ziarul de Duminică

Cărţi practice şi cu haz/ de Ziarul de duminică

Cărţi practice şi cu haz/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

28.03.2014, 00:00 167

Lincoln Peirce

Marele Nate 4. Totul sau nimic

Traducere din limba engleză de Ecaterina Godeanu. Colecţia Cărţi cu haz. E un volum de beletristică pentru 7-12 ani. Eroul, Nate, cu care micii cititori se întâlnesc a patra oară,  s-a săturat să-i tot vadă pe elevii preţioşi de la Şcoala Jefferson câştigând toate competiţiile, aşa că se hotărăşte să ia măsuri. Pentru asta îşi pune la trebă creativitatea binecunoscută. Dar oare va reuşi să le dovedească rivalilor că nu sunt invincibili?

 

Tommy Greenwald

Cum să faci să NU citeşti. Ghidul lui Charlie Joe Jackson

Traducere din limba engleză de Laura Sandu. Colecţia Cărţi practice. Ghidul lui Charlie Joe Jackson este o poveste amuzantă şi inteligentă despre un puşti care... nu vrea nici măcar să se atingă de vreo carte. Charlie Joe Jackson este cel mai înrăit necititor din lume. Pâna la un punct, reuşeşte să se fofileze şi nu citeşte nicio carte cap-coadă. Dar odată ajuns la şcoala generală, nu mai poate evita atât de uşor lecturile obligatorii.
Prietenul lui, Timmy McGibney, nu mai vrea să citească în locul lui cărţile pentru şcoală, aşa că Charlie Joe se vede nevoit să recurgă la măsuri disperate pentru a nu-şi pierde reputaţia de necititor. Dar cât de departe e dispus să meargă?

Descoperă ponturile lui Charlie şi află la ce concluzie ajunge vajnicul necititor.

 

Tove Jansson

Aventuri în Momilandia 1

Traducere din limba engleză de Florin Bican. Ilustraţii – Tove Jansson. Cartea face parte din colecţia de romane grafice. Bine aţi venit în minunata lume a Momilandiei! Vă veţi îndrăgosti aici, fără îndoială, de simpaticii visători, de intriganţii supărărcioşi şi de diletanţii creativi aflaţi mereu în căutarea dragostei, a celebrităţii şi a bogăţiei. Fie că e vorba de încercarea nereuşită a lui Momi de a face artă modernă, de insistenţa Domniţei Fandosica de a se strecura în bikini minusculi sau de încercările oportunistului Smiorc de a se îmbogăţi de pe urma elixirului tinereţii, uimitoarea şerpuire narativă a lui Tove Jansson îi va încânta la fel de mult pe cei care îi cunosc deja pe Momini, ca şi pe cei care abia acum îi vor descoperi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO