Ziarul de Duminică

Cărţile de la Vidra pot fi văzute acum în Muzeul Literaturii Române

Cărţile de la Vidra pot fi văzute acum în Muzeul Literaturii Române

Autor: Pop Ioan

04.04.2011, 15:05 84

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti găzduieşte oamplă expoziţie cu seria de 12 Cărţi Neconvenţionale a poeteiCarolina Ilica.

Proiectul Cărţilor Neconvenţionale a început în anul 2006. Seriaeste intitulată "Plângând de-atâta frumuseţe - Cărţile de la Vidra"şi cuprinde următoarele titluri: I. Cartea de lut, 2006; II. Carteade lână, 2007; III. Cartea de lemn, 2008; IV. Cartea de borangic2010; V. Cartea de lacrimi, 2011.

Fiecare dintre aceste cărţi foloseşte ca suport alte materialetradiţionale decât hârtia: lutul, pânza, lemnul, borangiculetc.(vezi afişul).

Poetă, traducătoare, eseistă, profesor, ziarist şi diplomat,Carolina Ilica este viicepreşedinte şi director artistic alFundaţiei Academia Internaţională Orient-Occident şi alFestivalului Internaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea deArgeş". Totodată, este preşedinte al Juriului FestivaluluiInternaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş".

A publicat 28 de volume de poezie, dintre care 22 au apăruttraduse în alte ţări. A primit 30 de premii naţionale şiinternaţionale pentru poezie, traduceri, jurnalism cultural,integrare europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO