Ziarul de Duminică

Casa Poporului se reclădeşte în Belgia

Casa Poporului se reclădeşte în Belgia

Autor: Ziarul de Duminica

13.04.2011, 13:46 100

Spectacolul de teatru comunitar "Casa Poporului" va avea locvineri, 15 aprilie, de la ora 17.00, la Centrul Comunitar pentruEducaţie şi Artă Activă laBOMBA din Calea Rahovei nr. 194,Bucureşti.

Reprezentaţia ne transportă într-o garsonieră de 30 de metripătraţi din Antwerpen, Belgia, botezată "Casa Poporului". Gaşca luiMircea face haiducie în Vest. Mircea defineşte astfel spaţiul pecare îl ocupă: "Dacă au, trebuie să dea şi la cei care n-au. Aşa elegea firii. Aici, în Casa Poporului, pentru că nenorocita asta degarsonieră e adevărata casă a poporului, primim pe oricine vreasăşi refacă viaţa, să scape din sărăcia aia chioară din România.Noi îi cazăm aici, îi aranjăm. Bine, lucrează pentru noi o vreme.Dar e spre binele lor."

Însă, Mircea a pierdut mulţi oameni în ultimele intervenţii şiaşteaptă întăriri din România, pentru a da lovitura la cel maiimportant magazin de bijuterii din oraş. Numai că persoanele pecare le aşteaptă şi se bazează îi dau complet planurile peste cap,iar Casa Poporului este abandonată.

Subintitulat "proiect de artă activă pentru reintegrare socialăşi educaţie creativă", spectacolul îi are în distribuţie pe DragoşMăru Bran, Alex Calangiu, Mircea Ionaşcu, Iulia Lazăr, MariusPampu, Dumitru Pandele, Cristi Pătru şi Raluca Păun. Autorulproiectului este Bogdan Georgescu.

Artiştii sunt voluntari în programul de management alvoluntariatului pentru reabilitare şi reintegrare socialădesfăşurat de Penitenciarul din Craiova.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Penitenciarul Craiova,alături de Centrul pentru Cultură Contemporană - Club ElectroPutere, Universitatea din Craiova - Departamentul de Teatru,Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Cragiale" Bucureşti, Veioza Arte şi e produs de Asociaţia I. S.Drăgulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO