Ziarul de Duminică

Ce câştigi atunci când pierzi un milion de dolari/ de Lucian Vasilescu

Ce câştigi atunci când pierzi un milion de dolari/ de...

Autor: Lucian Vasilescu

31.10.2014, 00:28 469

Trăim, cufundaţi până la gât, într-o mare de necurăţenii. Nici nu mai ai cum să te fereşti de ele, nici nu ai cum să le eviţi, să te pui cumva la adăpost. Resemarea şi sila au luat locul speranţei. Pare că nu mai e nimic de făcut, pare că şi viitorul duhneşte a hoit.

În tot marasmul ăsta de zi cu zi s-a petrecut, totuşi, o minune. Iar minunea asta poartă şi-un nume – Halep. O tânără fată care joacă tenis. Minunea nu stă în calitatea jocului ei, nici în locul pe care îl ocupă în ierarhia mondială a disciplinei. Minunea stă în atitudinea ei. Stă în faptul că putea, la recent încheiatul Turneu al Campioanelor, să facă un joc „tactic” corect şi să se lase învinsă în două seturi în semifinale, pentru a o elimina, prin jocul rezultatelor, pe Serena Williams. Ei bine, în semifinală Simona a luptat din răsputeri ca să ce? Ca să piardă un milion de dolari şi să renunţe la bucuria de a primi cupa cea mare, a învingătoarei turneului. De ce? Din respect, din onestitate, din demnitate. Ceea ce a făcut Simona Halep la Singapore trece dincolo de sport şi o aşază în galeria marilor caractere. Înfrângerea ei din finală a căpătat strălucirea celei mai frumoase victorii. Iar setul câştigat de ea în semifinală, setul pentru care a plătit (la propriu) un milion de dolari, a transformat-o pe micuţa româncă dintr-o mare sportivă într-un reper moral.

Într-un timp când oameni în toată firea –  miniştri, prim-miniştri, parlamentari, „oameni de afaceri”, prefecţi, primari etc. etc. – se întrec în necinste şi furăciuni, o copilă din România a refuzat să-şi vândă demnitatea pentru un milion de dolari.

Felicitări şi mulţumesc frumos, Simona!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO