Ziarul de Duminică

Cel mai tradus roman al unui debutant/ de Teodora Ivan

Cel mai tradus roman al unui debutant/ de Teodora Ivan

Autor: Ziarul de Duminica

10.04.2014, 23:56 179

Romanul „Jumătatea Rea” (Half Bad) de Sally Green, care va fi publicat la jumătatea acestei luni de Editura Trei, a stabilit un nou record mondial, potrivit Guinness World Records. Este cel mai tradus roman al unui autor debutant şi a fost vedeta Târgului de Carte pentru Copii - Bologna 2013, intrând în atenţia editurilor din întreaga lume. Drepturile de publicare au fost vândute până în prezent în 47 de ţări, iar Fox 2000 le-a achiziţionat pe cele de ecranizare. Filmul „Jumătatea Rea” va fi produs de Karen Rosenfelt, care a mai realizat seria „Twilight”, „Hoţul de cărţi”, „Diavolul se îmbracă de la Prada” sau seria „Alvin şi veveriţele”.

„Jumătatea Rea”, primul volum al unei trilogii, este un thriller supranatural, o poveste despre înstrăinare, despre voinţa de a supravieţui a unui băiat căruia nu i se dă nici o şansă. În zilele noastre, în Anglia, vrăjitoarele trăiesc la un loc cu oamenii: Vrăjitorii albi, care sunt buni; Vrăjitorii negri, care sunt răi; şi Nathan, în vârstă de şaisprezece ani, fiul unei Vrăjitoare albe şi al celui mai temut Vrăjitor Negru. Ţinut captiv într-o cuşcă, Nathan trebuie să scape înainte să împlinească şaptesprezece ani, când va primi trei daruri de la tatăl său şi va deveni el însuşi vrăjitor – iar dacă va greşi va muri.
Încercarea lui Nathan de a-şi găsi tatăl devine o luptă crâncenă pentru supravieţuire, cu provocări la tot pasul şi în care binele şi răul se dovedesc mult mai complicate decât şi-ar fi imaginat.
„O poveste tulburătoare şi palpitantă ... un protagonist de neuitat” – Publishers Weekly
„O trilogie înfricoşătoare, convingătoare care împinge limitele a ceea ce credem că este bine şi rău .... supravieţuirea lui Nathan este fragilă şi minunată - şi este doar începutul.” – Booklist
„Periculos de captivantă!” – Time Magazine
„Un antierou care te... vrăjeşte.” – Wall Street Journal

Sally Green locuieşte în nord-vestul Angliei. A avut diverse slujbe (plăcute şi mai puţin plăcute), apoi a deţinut chiar o funcţie importantă într-o companie. Însă viaţa ei s-a schimbat când şi-a descoperit bucuria de a scrie şi a început să pună pe hârtie poveştile la care a visat dintotdeauna. E o cititoare pasionată şi adoră plimbările în natură. În fiecare dimineaţă îşi propune... să bea mai puţină cafea. „Jumătatea Rea” este primul ei roman.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO