Ziarul de Duminică

Chei pentru atingerea nemuririi/ Stelian Ţurlea

 Chei pentru atingerea nemuririi/ Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

18.11.2010, 23:31 30

Amy Corzine
Viaţa secretă a Universului
În căutarea sufletului ştiinţei
Editura Corint

Autoarea (scriitoare şi fostă scriitoare care a trăit în Americaşi s-a stabilit în Marea Britanie) încearcă să răspundăîntrebărilor: Există o forţă misterioasă care ne leagă pe toţi,lumea şi întregul Univers? Ce este această forţă? Corzine reuşeştesă demonstreze că opiniile ştiinţifice şi religioase converg şi căexistă, fără îndoială, o energie universală. Concluzia: suntem cutoţii într-o relaţie de interdependenţă, dar responsabili înfiecare clipă pentru lumea noastră fragilă. Traducere de MihaelaDoagă.

Klea
7 chei pentru atingerea nemuririi
Apocalipsa Sfantului Ioan
Calea de evoluţie a sufletului
Editura Paralela 45

Klea este autoarea a numeroase lucrări de numerologie, tarot şiastrologie. În acestă carte se ocupă de cele şapte chei care suntnumerologia, astrologia, tarotul, arborele Sefiroţilor, litereleebraice, alchimia şi întreaga transformare lăuntrică, toateinformand cu tărie că purificarea este singura cale de ascensiuneposibilă. Prin urmare, spune autoarea, Apocalipsa nu este oprofeţie a distrugerii sau a sfarşitului lumii, cum s-a spusinsistent de atata vreme, ci o cale spre deschidere şi evoluţie pecare fiecare şi-o poate asumila în funcţie de propriasensibilitate. "Cu umorul şi fineţea proprie marilor iniţiaţi,Sfantul Ioan demonstrează modalitatea prin care fiecare om, înciuda unei conştiinţe adormite şi a unui eu imperfect, se poateînălţa pană la nemurire graţie curăţirilor succesive, dorind caceea ce ţine de natura omenească să moară desigur, dar numai înfalsele ei valori egocentrice, pentru a dezvălui ce are mai bun:sufletul. Destinată exclusiv trezirii şi deschiderii conştiinţelor,Apocalipsa cere cu prioritate respingerea forţelor negative -tocmai graţie cataclismelor sau tulburărilor - şi nu întreţinerealor, prin răspandirea interpretărilor arbitrare, samavolnice şisurprinzătoare ale numărului 666 sau prin prezicerea sfarşituluilumii într-un infern de foc şi sange." Traducere din limba francezăde Catrinel Auneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO