Ziarul de Duminică

Cine vor fi învingătorii şi cine vor fi învinşii viitorului?/ de Ziarul de duminică

Cine vor fi învingătorii şi cine vor fi învinşii viitorului?/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

31.08.2012, 10:55 107


Michio Kaku
Fizica viitorului
Cum va inflruenţa ştiinţa destinul omenirii şi viaţa de zi cu zi în anul 2100
Editura Trei
Traducere din engleză de Constantin Dumitru Palcus."Fizica viitorului" este o călătorie pasionantă prin următorii o sută de ani de revoluţii ştiinţifice. După toate probabilităţile, în 2100 vom controla computerele prin minisenzori inseraţi în creier şi, asemenea magicienilor, vom mişca obiectele cu puterea minţii. Inteligenţa artificială va fi dispersată prin tot mediul înconjurător, iar lentile de contact legate la internet ne vor permite accesul la baza de informaţii a lumii sau vor produce orice imagine ne dorim într-o clipită. O viziune provocatoare asupra secolului următor, plecând de la o serie de interviuri cu peste trei sute de savanţi din lumera întreagă.
Michio Kaku (n. 24 ianuarie1947, San Jose, California) este un fizician şi futurolog american de origine japoneză, cofondator al teoriei corzilor şi profesor la catedra de fizică teoretică Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York. Fizicianul Michio Kaku studiază cum ar putea fi transpuse în realitate idei aparent imposibile. El combină cele mai recente cercetări în domeniu şi tehnologii avansate pentru a dezvălui principiile ştiinţifice care stau la baza mai multor concepte din lumea ştiinţifico-fantastică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO