CARTEA DE ISTORIE

Cineva care ştie să pună punctul pe Y/ de Stelian Ţurlea

10 feb 2011 Autor: Stelian Turlea

Cineva care ştie să pună punctul pe Y/ de Stelian Ţurlea

Vezi galeria foto Cineva care ştie să pună punctul pe Y


Octavian Andronic
Anul 2000. Schimbarea schimbării
Cronologie comentată a Mileniului III
Fundaţia AlegRO
În 1999, Octavian Andronic a început rubrica "Punctul pe Y", pentru grupul de presă Agenda din Timişoara, rubrică apărută apoi în mai multe publicaţii. Era un comentariu scurt, zilnic, despre o problemă politică a momentului, dublat de un desen satiric. A continuat întreg deceniul, încât acum autorul are material suficient pentru o cronică în mai multe volume. A apărut primul, despre anul 2000. Autorul ar dori să continue, seria urmând să aibă 11 volume. "Încep cu acest an, <<2000 - Schimbarea schimbării>>, chiar dacă mi s-ar putea reproşa că, tehnic, nu face parte din primul deceniu al mileniului. De ce îl includ? În primul rând pentru că aşa vreau şi nimeni nu mă poate împiedica. În al doilea, pentru că în el se pot descifra originile tendinţelor şi acţiunilor desfăşurate pe parcursul următorilor. Este anul în care se creează premisele ciclului de alternanţe politice şi în care se distilează proiectele politice valabile, care vor marca profilul românesc al deceniului. Dar, mai ales, anul în care intră în scenă un veritabil contingent de figuri noi, concomitent cu ieşirea unora de care, astăzi, practic nu ne mai aducem aminte." Cuvânt-înainte de Adrian Cioroianu.
Wilhelm Dietl
Femei spioni
Editura Litera
Wilhelm Dietl, scriitor şi jurnalist, a lucrat ca agent de informaţii pentru serviciul de spionaj german în Orientul Apropiat şi Mijlociu, între 1982 şi 1993 şi a publicat mai multe cărţi despre terorism şi politică externă. În cartea de faţă, el ilustrează vieţile femeilor care au schimbat faţa spionajului, cu precădere în al doilea război mondial şi în perioada războiului rece, indiferent că au lucrat pentru CIA, MI5, KGB sau Stasi. Sunt paisprezece portrete de agente secrete.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.02.2011

 
Cuvinte cheie:
Octavian Andronic
, Anul 2000. Schimbarea schimbării Cronologie comentată a Mileniului III
, Fundaţia AlegRO

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide