• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Ziarul de Duminică

COLECTII/ Bestseller cu crime vechi si noi

COLECTII/ Bestseller cu crime vechi si noi
22.10.2009, 13:47 38
De ceva vreme, Editura Paralela 45 propune o colectie numitaBest seller, in care apar, aparent de-a valma, romane istorice,politiste, stiintifico-fantastice, de dragoste, liantul dintre elefiind acela ca toate s-au bucurat de succes la aparitie. Succesulde vanzare nu echivaleaza neaparat cu valoarea. Ca atare, multedintre titluri sunt de duzina, romane acceptabile, fara a fi deprima mana. Un repros major trebuie adresat coordonatorului saucoordonatorilor colectiei: nicaieri nu exista o minima informatiedespre autori, aparitia sau succesul cartilor respective,informatie care ar justifica includerea intr-o colectie cu unasemenea titlu si ar spori interesul eventualilor cumparatori. Nune ramane decat sa acordam credit editurii si sa credem ca toatetitlurile traduse sunt intr-adevar best-selleruri.
Faye Kellerman - "Pe marginea intunericului".Traducere din limba engleza de Ana Catineanu. In 1929 au loc laMunchen cinci crime neelucidate - cinci femei de conditii, religiisi ideologii diferite. Dupa mai bine de sapte decenii, urmasulinspectorului care a investigat crimele incearca sa inteleaga ceanume s-a intamplat.
Jonathan Kekkerman - "Obsesie. Un caz cu AlexDelaware". Traducere din limba engleza de Smaranda Nistor.Un psiholog si un politist inceraca sa dea de itele unei crimemarturisite pe patul de moarte de mama adoptiva a eroinei.
Jose Rodrigues Dos Santos - "Formula luiDumnezeu". Traducere din limba portugheza de VeronicaManole. Romanul e o incercare de descifrare a unui mesaj enigmaticasezat de Albert Einstein intr-unul din manuscrisele sale. Carteaporneste de la date si teorii stiintifice cat se poate dereale.
Charles Deslys - "Zingara". Traducere deNicolae Constantinescu. Actiunea se petrece in Franta regeluiLudovic al XIV-lea, cand un burghez aparent pasnic de la periferiaParisului ajunsese, sub o idnetitate falsa, spaimaraufacatorilor.

Andrew Gross - "Valul intunecat". Traducere dinlimba engleza de Smaranda Nistor. O femeie careia ii moare sotulintr-o explozie la metrou si un politist care investigheaza unaccident aparent fara legatura cu explozia descopera treptat ocomplicata conspiratie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466