Ziarul de Duminică

CULISE DE EDITOR / O saga cu dusmani de moarte

12.03.2009, 22:28 43

 
Editurile noastre publica sute de carti in fiecare luna, o enorma productie de carte care copleseste de-a dreptul cititorul intrat intr-o librarie. Prin rubricile diverse ale Ziarului de Duminica destinate cartilor, ne-am propus sa fim un ghid pentru cel care doreste sa se informeze asa incat, atunci cand ajunge intr-o librarie, sa se poata orienta mai usor. La Cartea de literatura sunt semnalate carti aflate deja pe rafturi, intre care facem, fireste, o selectie. Le sunt destinate cronici cartilor asupra carora merita sa ne oprim mai mult, din diverse motive, explicate de cei doi cronicari literari ai ziarului. La fel se intampla cu cartea de istorie, de stiinta, de economie, de arta. Din noianul de volume in curs de aparitie sau in pregatire alegem, o data la doua saptamani, cate unul pe care il prezentam printr-un fragment, speram incitant, la rubrica Avanpremiera. In sfarsit, in cadrul rubricii de fata, am invitat editurile sa ne semnaleze cate o carte aflata in pregatire, sa ne prezinte, pe scurt, de ce merita acea carte sa apara, sa fie cumparata si citita si, in masura in care exista, sa ne dezvaluie avatarurile prin care a trecut editorul.
 
 
 
La Editura RAO va aparea Puterea sabiei, de Wilbur Smith. Traducere de Raluca Matis.
 
Cartea apare in seria Saga Familiei Courteney si e destinata pasionatilor de romane-fluviu, care urmaresc aventurile a generatii intregi de personaje de-a lungul deceniilor si secolelor. Seria de 12 volume care alcatuieste Saga Familei Courtney urmareste aventurile, fericite sau mai putin fericite, ale acestei familii ambitioase si puternice, de la inceputul secolului al XVIII-lea pana spre sfarsitul secolului XX.
Manfred De La Ray si Sasha Courtney, fiii vitregi ai lui Centaine de Thiry, au fost destinati sa fie dusmani pe viata inca din copilarie. Prinsi in tumultul istoriei Africii de Sud, crescuti in lumi diferite in aceeasi tara, cei doi sunt adversari intr-o confruntare salbatica pentru a dobandi puterea suprema asupra pamantului
lor. De pe campurile aurifere pana in citadelele secrete ale puterii sud-africane, de pe stadioanele inflacarate ale Olimpiadei berlineze din timpul lui Hitler pana la razboiul crancen din Abisinia, povestea lor avea sa devina o aventura palpitanta, o saga a rivalitatilor si a razbunarii, a castigului si a ratarii intr-o lupta unde numai cei nemilosi supravietuiesc.
Wilbur Smith s-a nascut in Africa Centrala, in 1933. A fost educat la Michaelhouse si Rhodes University. A devenit scriitor profesionist in 1964, dupa succesul inregistrat la publicarea romanului Festinul leilor, si de atunci a scris treizeci de romane, toate avand o documentare meticuloasa din numeroasele sale expeditii in toate lumea. Este proprietarul unei ferme si al unei rezervatii de vanatoare si a demonstrat mereu o intensa preocupare pentru oamenii si fauna salbatica a continentului sau natal, interes viguros reflectat si in romanele sale.
Cartile lui sunt traduse in 27 de limbi.
 
Alte titluri aparute in Saga Familiei Courtney: Festinul leilor; Sunetul tunetului; Sanctuarul; Tarmul in flacari.
 
Editorul cartii, Monica Nechiti, a ales acest titlu pentru ca prezinta o imagine inedita, plina de culoare si totodata realista asupra Africii, multumita numeroaselor expeditii facute de autor pe Continentul Negru. Publicul e fascinat de actiunea captivanta, de personajele puternice si de culorile locale, redate prin talentul deosebit de povestitor al lui Smith.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO