Ziarul de Duminică

CULISE DE TEATRU/ „Cântecul lebedei” in Capitala Culturală Europeană 2010

CULISE DE TEATRU/ „Cântecul lebedei” in Capitala Culturală Europeană 2010
12.05.2010, 14:49 38
In acest an, oraşul Pecs din Ungaria este Capitală CulturalăEuropeană, aici concentrându-se, pe parcursul intregului an, uneledintre cele mai mari şi mai importante evenimente culturale aleanului.
Din calendarul evenimentelor organizate la Pecs in 2010 nuputea lipsi teatrul, pe scena Teatrului Naţional Pecs fiindinvitate cele mai bune şi mai reprezentative producţii europene indomeniu.
România este reprezentată in acest an in Capitala CulturalăEuropeană de spectacolul "Cântecul lebedei", după A. P. Cehov, inregia lui Mihai Măniuţiu - producţie a Teatrului Clasic "IoanSlavici" Arad. Spectacolul s-a jucat in seara zilei de 7 mai,actorii arădeni având misiunea de a reprezenta, in faţapersonalităţilor culturale invitate la Pecs, atât arta teatralăromânească, cât şi cultura română. "Cântecul lebedei" a avutpremiera in data de 27 martie 2010 şi prezintă publicului unrecital actoricesc de inaltă valoare, susţinut de actorul OvidiuGhiniţă - cel care deţine rolul principal.

Mihai Măniuţiu este cunoscut şi in Ungaria ca un mare regizor deteatru, cel mai recent spectacol al său - "Cântecul lebedei", de laTeatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad - fiind aşteptat cu interes inCapitala Culturală Europeană, Pecs. In deplasarea teatrului arădeanin Ungaria s-a implicat şi Ministerul Culturii şi PatrimoniuluiNaţional din România, care a sprijinit direct trupa arădeană,datorită importanţei invitaţiei primite de TCIS Arad din parteaorganizatorilor manifestărilor dedicate Capitalei CulturaleEuropene a anului 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO