Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Rock-DJ Sziget 2009

CULTURE CLUBBING / Rock-DJ Sziget 2009
17.06.2009, 16:18 35

Clubber-ul e frate cu rockerii. Poate ca nu tot anul, dar intre 12 si 17 august sigur! Cum vine treaba asta? Simplu! Ati vazut line-up-ul de la Sziget 2009??! E senzational, ca de fiecare data, iar un clubber care se respecta trebuie sa vada ceea ce organizatorii unguri numesc "the party arena".

Intr-o singura locatie, la un eveniment care este asociat de mintea mea si a multora cu rock-ul, trip-hop-ul etc., baietii a caror capitala chiar se numeste Budapest au adunat crema DJ-ilor. Sunt mai multe set-uri tari la Sziget in cateva zile decat ameninta sa aduca The Mission in Romania in tot anul: Armin Van Buuren, Fatboy Slim, Coldcut, Paul Oakenfold, Eric Prydz si legendarul Pete Tong. Da. Numele va e cunoscut din titlul unui film cu un DJ surd. Nuu. Nu e el. Farmecul maxim e atins de cinematografie pentru ca Pete Tong nu este nici personajul principal si nici nu prea apare in acest film (It’s All Gone Pete Tong). Motivul pentru care numele lui Tong era bun pentru film este exact acelasi pentru care ar fi bine sa mergeti la Sziget: ca gazda la BBC Radio 1 si "inventator" al seriei de show-uri radio mixate "The Essentials" omul asta a facut cu manutele si mintea lui mai multe servicii DJ-fenomenon-ului decat oricine altcineva. Sau ceva. Cum ar spune francezul Lenin: "This guy IS a fucking legend". Ca un indiciu TOtI DJ-ii aliniati la unguri au fost invitati la Pete Tong in emisiune chiar din vremea cand nu mixau pe mii de euro per set. 
Nu mi-i imaginez baietii cu Porsche Targa si ochelari Police de pe Dorobanti mergand la Sziget sa doarma in cort. Pentru ei aventura inseamna sa calce niste oameni pe trecerea de pietoni sau sa bata in note de plata. Stupid. Dar absenta lor de pe insula Obudai e o binecuvantare. In plus, nu zice nimeni ca trebuie sa dormi in cort. Exista hoteluri si pensiuni in zona pentru adevaratii clubberi, aia care nu doar se dau cu parfum, dar se mai si spala. Merita, asadar sa mergeti la unguri. Cu sau fara Porsche ca autostrazile lor permit.
Ca o cireasa pe un tort, tot la Sziget 2009 vin si Prodigy. Oldies but goldies…

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO