Ziarul de Duminică

De ce iubesc femeile?/ de Ziarul de duminică

De ce iubesc femeile?/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.05.2014, 00:06 753

Robin Norwood

Femei care iubesc prea mult

De ce ne îndrăgostim mereu de bărbaţi nepotriviţi

Editura Litera

Colecţia „Dezvoltare personală”. Traducere din engleză de Gabriela Petrilă.

Ediţie revizuită. Cartea a mai apărut în urmă cu ceva vreme, la altă editură, dar succesul va fi garantat şi de astă dată.  

„Când citim o carte de auto-ajutorare şi subliniem toate pasajele care l-ar putea ajuta pe el, înseamnă că îl iubim prea mult.Când nu ne plac multe dintre trăsăturile, valorile lui şi comportamentele sale esenţiale, dar ne obişnuim cu el gândindu-ne că, dacă vom ajunge îndeajuns de atractive şi de iubitoare, va fi dispus să se schimbe de dragul nostru, înseamnă că îl iubim prea mult. Când relaţia aceasta ne pune în pericol echilibrul afectiv, poate chiar sănătatea şi integritatea fizică, cu certitudine iubim prea  mult. În ciuda suferinţei şi a nemulţumirii, iubirea excesivă este pentru multe femei o experienţă atât de obişnuită, încât sunt aproape convinse că aşa trebuie să fie relaţiile intime...

În această carte vom arunca o privire atentă asupra motivelor pentru care atât de multe femei, căutând pe cineva care să le iubească, par să-şi găsească, inevitabil, doar parteneri dificili, incapabili de iubire... În cele din urmă vom înţelege cum se transformă dorinţa noastră de iubire, şi iubirea însăşi, în dependenţă. Iar dependenţa e înfricoşătoare!”

Autorul îşi pune o seamă de întrebări: Credeţi că dragostea înseamnă suferinţă? Aveţi o relaţie cu un bărbat indisponibil emoţional, dependent de alcool, de muncă sau de alte femei? Poate că vă neglijaţi familia, prietenii şi propriile interese, doar ca să îi fiţi lui întotdeauna alături la nevoie. Poate continuaţi să speraţi că, dacă îl veţi iubi destul, se va schimba în bine. Poate că, fără el, vă simţiţi singură şi pustiită, ignorând faptul că relaţia aceasta vă pune în pericol echilibrul afectiv, în unele cazuri, chiar sănătatea şi integritatea fizică.
Robin Norwood răsunde întrebărilor: Multe femei sunt aproape convinse că aşa ar trebui să fie relaţiile intime. Citind aceasta carte, veţi afla că teama de a rămâne singure, de faptul că nu meritaţi iubire şi apreciere, de a fi ignorate sau abandonate îşi are rădăcina în experienţele din copilărie, care vă determină tiparele comportamentale de la maturitate în relaţiile cu bărbaţii. Psihoterapeut cu experientă, autoarea vă arată cât de nocivă este această dependenţă relaţională şi afectivă, propunandu-vă un program de recuperare în zece paşi ce vă va vindeca de boala iubirii excesive. Învăţaţi cum să nu mai iubiţi prea mult şi veţi deveni o femeie sănătoasă, încrezătoare în sine şi fericită.
„O carte extraordinară, superb scrisă, inteligentă.“  scria Los Angeles Times

Robin Norwood este psihoterapeut specializat în cuplu şi familie, autoare ale cărei cărţi au fost traduse în peste 30 de limbi. Cartea de faţă a fost publicată în peste trei milioane de exemplare în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO