Ziarul de Duminică

Demarhismul sau forma finală a democraţiei/ de Ziarul de duminică

Demarhismul sau forma finală a democraţiei/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

21.02.2013, 23:59 76

Max Brooks

Războiul Z

Editura Trei

Colecţia Science fiction. Traducere din engleză de Bogdan Perdivară. Premiul Audie 2007. Un medic chinez asistă la primele cazuri ale unei epidemii inexplicabile, care cuprinde treptat întreaga lume. În mai puţin de un an, populaţia Americii îşi găseşte adăpost în lagărele pentru refugiaţi din Cuba, europenii se baricadează în castele medievale, iar Pakistanul abate asupra planetei iarna nucleară… "Pacientul zero" al pandemiei apare în China, al cărei guvern încearcă să restricţioneze infecţia şi inventează o criză ce implică Taiwanul pentru a-şi masca activităţile. Epidemia se răspândeşte însă în alte ţări prin intermediul comerţului cu organe de pe piaţa neagră şi al refugiaţilor, înainte ca răbufnirea ei în Africa de Sud să o aducă în atenţia publicului... Peste zece ani, peisajul geopolitic al planetei este transformat pentru totdeauna.

Născut în 1972, Max Brooks este fiul regizorului Mel Brooks şi al actriţei Anne Bancroft. Romanul de faţă, vândut în peste 600.000 de exemplare, va fi transpus pe marele ecran de Brad Pitt în acest an 2013.

Alastair Reynolds

Prefectul

Editura Trei

Colecţia Science fiction. Traducere din engleză de Mihai-Dan Pavelescu. "În secolul al XXV-lea, apogeul civilizaţiei umane îl constituie Inelul Sclipitor: 10.000 de habitate orbitale, cu o populaţie de 100 de milioane din jurul planetei Yellowstone, aflată în sistemul Epsilon Eridani. Habitatele reprezintă forme diverse de societăţi, legate însă toate prin practicarea demarhismului - forma finală a democraţiei, care este protejată de prefecţi."

"Un thriller interstelar în care nimic - si nimeni - nu este ceea ce pare." - Telegraph.

Alastair Reynolds (n. 1966) este specializat în hard SF sumbru şi space opera. După ce a lucrat în Agenţtia Spatiala Europeana pâna în 2004, a devenit autor liber-profesionist. A publicat pâna acum 12 romane si 4 culegeri de povestiri, iar în anul 2009 a semnat un contract de 1 milion de lire sterline cu Editura Gollancz pentru a scrie zece romane în urmatorii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO