Ziarul de Duminică

Dieta Young/ de Ziarul de duminică

Dieta Young/ de Ziarul de duminică

Dieta Young

Autor: Ziarul de Duminica

01.06.2012, 10:07 97

Între zecile de titluri ale colecţiei Cărţi practice a Editurii Paralela 45 se disting ca foarte căutate cele în care soţii Young îşi explică concepţia despre dieta care a ajuns să le poarte numele.

Robert O. Young este microbiolog si nutriţionist de renume internaţional, conducătorul Centrului de Cercetări Biologice Innerlight. Shelley Redford Young, soţia sa este licenţiată in fizioterapie şi s-a specializat în crearea de regimuri nutriţionale. După zeci de ani de cercetare, dr. Robert Young a ajuns la concluzia că, atunci când nivelul de acizi-baze în organism este într-un echilibru sănătos, agenţii patogeni nu pot să pătrundă şi să supravieţuiască în el. El contrazice medicina modernă a francezului Louis Pasteur care are la bază teoria că bolile în general sunt cauzate de agenţi patogeni, care atacă organismul din exterior. Ca să înţelegeţi mai bine teoria lui, să ne gândim la corpul nostru ca la un bazin cu peşti. Să ne imaginăm celulele şi organele ca fiind peştii, scăldaţi în lichide (inclusiv sângele) care transportă substanţele nutritive şi evacuează reziduurile. Să presupunem că aducem apoi o maşină şi îndreptăm ţeava de eşapament spre filtrul de alimentare cu aer care furnizează oxigen spre bazin. Apa o să se umple cu monoxid de carbon, făcând-o acidă. Apoi aruncăm în bazin prea multă hrană, iar peştii sunt incapabili să consume sau să digere tot, aşa că hrana începe să se descompună. Reziduurile toxice acide şi substanţele chimice se acumulează pe măsură ce hrana se descompune, făcând apa şi mai acidă. În scurt timp peştii vor muri. Programul din cărţile soţilor Young ne arată cum să curăţăm mediul şi apoi să-l ţinem curat.

Robert O. Young, Shellley Redford Young - Dieta Young. Miracolul pH pentru o sănătate perfectă.

Traducere de Nicolae Damaschin. Ediţia a patra. Robert O`Young şi soţia sa Shelley Redford Young pun la dispoziţia cititorilor un program de viaţă revoluţionar care se bazează pe: detoxifierea organismului, pentru a normaliza digestia şi metabolismul; eliminarea bacteriilor care daunează organismului; alimente alcaline care să le înlocuiască pe cele ce provoacă aciditate; suplimente de vitamine şi minerale - cum să le alegem şi în ce doze să le luam; apa, care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică şi care trebuie să fie din abundentă şi să aibă un grad cât mai ridicat de puritate. Toate acestea au drept scop scăderea acidităţii sângelui, pH pe care autorii îl consideră principala cauză a bolilor din epoca modernă.

Cartea este structurată în trei părţi: Teoria - argumentaţia pentru aceasta dietă. Programul propriu-zis pe care ni-l propun autorii. Reţete culinare - compuse în spiritul celor prezentate până la acest nivel - care cuprind ingrediente în general accesibile cititorului român, chiar dacă unele dintre ele pot părea exotice. Stilul direct şi clar asigură uşurinţa lecturii, chiar şi de către nespecialisti, iar cartea interesează în egala masura medicii, biologii si specialiştii.

Dieta Young pentru bolnavii de diabet.

Traducere din limba engleză de Ştefan Constantinescu şi Carmen Chirulescu.Doctorul Robert Young împreună cu soţia sa Shelley Redford Young prezintă acum o dietă revoluţionară dedicată bolnavilor de diabet de tipul 1 si 2. Diabetul este o boală gravă, dar care poate fi controlată. Printr-o abordare simplă şi naturală, cartea doctorului Young vă va ajuta să atenuaţi sau chiar să înlăturaţi factorii care au declanşat boala. În numai 12 săptămâni, veti fi pe drumul spre redobândirea sănătăţii depline şi a unei stări de bine, să nu mai aveţi nevoie de multimea de medicamente la care sunt obligati să recurgă bolnavii de diabet. Veţi descoperi alimentele recomandate şi cele ce trebuie evitate, zeci de retete delicioase care pot contribui la mentinerea unei acidităţi stabile, precum şi sfaturi despre gestionarea factorilor de stres si exercitii de miscare fără riscuri. Printr-un program uşor de urmat, Dieta Young pentru bolnavii de diabet vă va ajuta să ţineţi sub control această boală pentru tot restul vietii. De departe cea mai importanta carte scrisa vreodata despre diabet.

Să slăbim cu dieta Young. Miracolul pH pentru echilibrarea chimiei corporale şi atingerea greutăţii ideale.

Traducere din limba engleză de Liviu Mateescu şi Ianina Mateescu. Valorificând succesul extraordinar al primei lor cărţi, "Miracolul Ph - dieta Young pentru o sănătate perfectă" , soţii Young s-au aplecat acum asupra unei probleme considerate de numeroşi experţi ca fiind un pericol major pentru sănătate: supraponderabilitatea. Spre deosebire de alte cărţi populare dedicate aceleiaşi probleme - îndeosebi acelea care, asemenea dietei Atkins, susţin că pierderea în greutate se poate obţine printr-un regim alimentar hipoglucidic, - autorii cărţii de faţă argumentează că principalul vinovat pentru supraponderabilitate, ca şi pentru multe alte probleme de sănătate, este starea cronica de aciditate a corpului uman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO