Ziarul de Duminică

Din cântecele şi dansurile popoarelor (II)/ de Radu F. Constantinescu

Din cântecele şi dansurile popoarelor (II)/ de Radu F. Constantinescu

Autor: Radu Constantinescu

13.01.2011, 23:34 65

Pe cât de serioşi sunt nemţii cândmuncesc, pe atât de libertini sunt când se distrează. Ca orăbufnire a unui lichid sub presiune printr-o valvă care sedeschide foarte rar, distracţia înseamnă că neamţul se dedică lafel de total dansului, flirtului de club şi alcoolului cum o facecând se dedică muncii. Omul a muncit, iar munca te face liber.Adică îţi bagă nişte bani în buzunar pe care poţi să-i spargi, săle dai foc să-i toci, etc... în club!

Dacă cineva a avut impresia căîi critic... ei bine, nu! Pentru mine oamenii care se îmbată când ecazul sunt la fel de merituoşi ca sportivul care nu fuge dintr-uncantonament, oricât de dur a fi!
Totuşi... din cauză că suntpetrecăreţi de FF (că de seral suntem toţi), nemţii nu prea ştiu sădanseze. Dar fac aceleaşi mişcări greşite cu un aplomb de zile(pardon nopţi) mari... încât te cuceresc.
Nu la fel e cu femeile. Probabilcă în Germania s-a inventat dispeceratul pentru că nemţii cu chefde femei vin la DJ ca la un dispecer pentru: muzică, droguri şifemei. Şi nu pot să creadă că eu, care am aşa o privire deansamblu, nu organizez totul ca un şef de şantier. Cum se poate sănu mă ocup eu de curve sau măcar să-mi dau seama care suntalea?
Ei bine, îmi dau. Dar asta-ialtă poveste. Straniu este că de multe ori, odată identificatăuşuatica, ei încep să-i facă... curte. Parcă nu asta era ideea?NU?
Nemţii preferă ritmul. Cei maibătrâni pe cel de vals. Cei mai tineri muzica techno. Într-o vremeşi eu. Aşa se explică respectul meu pentru ritmurile hardcore şirave. Totuşi, trebuie să admită chiar ei că invenţia lor le-a ieşitmai bine englezilor...
Chiar şi dansul nemţesc petechno devine mai bun. Pentru că sunt atenţi şi nu pierd ritmul. Acelaşi lucru se poate spune despre DJ-ii nemţi, care sunt maşini!Din punct de vedere tehnic sunt impecabili şi - contraraşteptărilor - au şi imaginaţie. Imaginaţia lor e foarte binedublată de rigoare, dar asta nu e deloc rău. Lista scurtă ar fi:ATB, DJ Quicksilver (turc de origine), Paul van Dyk, SvenVath.
Amuzant e că nemţii reacţioneazămai bine pe O-Zone când sunt la noi. Evident, nu-i intereseazăversurile...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO