Ziarul de Duminică

Diseara au loc premiile Oscar de România. vedeţi aici povestea unui avocat român care de 14 ani a instituit Oscarul românesc. Printre laureaţii galei de anul trecut: Radu Beligan, baritonul Dan Iordăchescu

Oscar românesc pentru excelenţă – ediţia a XIV-a/ de Stelian Ţurlea

Carmen Movileanu, Liviu Ardeiaş (stânga) şi Mircea Tudor moderând precedenta Gala a Oscarului românesc, a XIII-a

Autor: Stelian Turlea

02.06.2011, 23:38 338

Astăzi, 3 iunie, la orele 18, se va deschide la Ateneul RomânGala Oscarului românesc pentru excelenţă, manifestare care a ajunsla ediţia a XIV-a, despre care iniţiatorul ei, avocatul LiviuArdeiaş, scrie pe site-ul său "În 1998 am iniţiat trofeul şi amsusţinut şi moderat cu succes fiecare din cele treisprezece ediţiianuale. Ediţia a XIII-a a fost prima la nivel naţional şi aînsemnat un mare succes.... Oscar românesc pentru excelenţă este unraspuns la chemarea imnului national - Desteapta-te romane!Dragostea de patrie si omagierea celor mai ilustrii fii ai tarii siai obstii constituie virtuti primordiale ale omului civilizat.Mediatizarea unor fapte si personaje negative a indus o stare despirit periculoasa pentru fiinta nationala, careia este necesar sai se raspunda prin propagarea elitelor in constiinta publica. Estenefiresc ca locuitorii Romaniei, mai ales tineretul, sa-si doreascaimplinirea in destinul altor natiuni, fapt ce neaga pagubitorcontributia romanilor la valorile universale. Pana ceinformatizarea societatii noastre cu toate efectele ei pozitive, sadevina realitate, mijloacele audiovizuale nu reusesc sa impunapublicului larg modelele umane cele mai valoroase iar educatia tipGutemberg ce a zidit spiritualitatea romaneasca, este tot maidepasita."

Premiul a fost instituit de Fundaţia pentru tineret Teleorman,în mai 1998, şi constă intr-o statueta de metal suflata cu aur,replica modificata a celebrului Oscar al Academiei Americane deFilm Holywood, care se confera anual, prin brevet. Fiecare dintreeditiile anterioare a inscris pe lista de onoare peste 60 denominalizari facute prin consultarea publicului si a laureatiloreditiilor precedente.

Şi anul acesta lista premianţilor este uriaşă şi include medici,inventatori, jurişti, ziarişti, istorici, editori, actori,muzicieni, diplomaţi, scriitori, sportivi, pastori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO