Ziarul de Duminică

e-story – ex libris/ de Ziarul de duminică

e-story – ex libris/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

10.09.2015, 23:41 56

Miercuri, 2 septembrie 2015, s-a lansat pagina web dedicată evenimentului „e-story / Trienala Internaţională de Ex libris”: e-story.ro. Pe această pagină, artiştii sunt invitaţi să creeze şi să inscrie lucrările de Ex libris folosind Aplicaţia special concepută, creând: Ex libris pentru e-book. Participarea artiştilor la această trienală este gratuită şi termenul limită de înscriere este 1 noiembrie 2015. Juriul evenimentului este compus din Mihai Zgondiu, Adriana Oprea şi George Sabău, iar preşedintele juriului, şi totodată curatorul expoziţiei, este Ileana Selejan. Aceasta a absolvit programul de doctorat al Institutului de Arte Frumoase din New York, iar în prezent beneficiază de bursa curatorială Linda Wyatt Gruber ‘66 pentru fotografie in cadrul Davies Museum – Wellesley College. În urma selecţiei lucrărilor digitale înscrise pe site, juriul va acorda Premiul Trienalei în valoare de 500 Euro.

Publicul va putea viziona lucrările participante direct pe pagina e-story.ro, în publicaţia digitală a Trienalei, precum şi în cadrul expoziţiei care va avea loc la Muzeul de Artă Arad în perioada 8 - 28 decembrie 2015.

Proiectul expoziţional este gândit ca o continuare a unui alt proiect denumit „Istorii”, organizat către Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Artă. Proiectul „Istorii / e-book” aduce în atenţia publicului 5 poveşti mai puţin cunoscute din trecutul Aradului. Aceste fragmente de istorie locală sunt adunate într-o carte, în format e-book, care este punctul de pornire şi inspiraţie pentru artiştii participanţi la Trienala Internaţională de Ex libris. „Istorii / e-book”, nu este doar o sursă de inspiraţie pentru artişti, ci şi cartea propriu-zisă pe care se vor aplica lucrările selectate.

„e-story / Trienala Internaţională de Ex libris” este un eveniment organizat de Asociaţia Producătorilor de Artă, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură şi al Complexului Muzeal Arad.

Mai multe informaţii se pot găsi şi pe pagina de facebook: Asociaţia Producătorilor de Artă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO