Ziarul de Duminică

Editorialul de presă, instrument de lucru pentru istorici/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Editorialul de presă, instrument de lucru pentru istorici/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

14.02.2013, 23:47 54

Miercuri, 6 februarie, Casa Titulescu a găzduit un dublu eveniment organizat de Fundaţia AlegRO în colaborare cu Fundaţia Europeană Titulescu. Ziaristul Octavian Andronic şi-a lansat ultimul său volum de publicistică si al treilea din colecţia "Cronologia comentată a mileniului III": "Anul 2002: Capitalismul de cumetrie". Precedentele două - "Anul 2000 : Schimbarea schimbării", "Anul 2001: "Zodia Delfinului". Lansarea a fost urmată de un simpozion-dezbatere cu tema "Editorialul de presă - instrument de lucru pentru istorici".

În prezenţa unei numeroase asistenţe compuse din diplomaţi, oameni de cultură, jurnalişti, membri ai Fundaţiei şi invitaţi, tematica a fost dezbătută din perspectiva mai multor puncte de vedere. Discuţiile - moderate de jurnalistul Octavian Ştireanu - au fost deschise de Ion Iliescu, cel care a prefaţat cel de-al treilea volum al seriei fiind în aceeaşi măsura autorul popularei sintagme ("capitalismul de cumetrie") ce continuă să caracterizeze ansamblul unui anumit tip de relaţii.

Au glosat, în continuare, pe tema modului în care articolul de ziar îşi poate defini condiţia de material de construcţie al edificiului istoriei, academicianul Răzvan Theodorescu, istoricul Adrian Cioroianu, managerul de supranaţională cu antecedente jurnalistice Gilda Lazăr, specialistul in biblioteconomie Florin Rotaru, analistul politic Dan Mihalache, diplomatul si gazetarul Neagu Udroiu. De-a lungul a peste două ore simpozionul a reprezentat un veritabil regal intelectual, în care s-au emis opinii pertinente şi puncte de vedere valoroase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO