Ziarul de Duminică

Editura Adenium – Concurs de debut, 2014/ de Ziarul de duminică

Editura Adenium – Concurs de debut, 2014/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

16.01.2014, 23:59 86

Editura  Adenium, cu sediul în Iaşi, Aleea Copou nr. 3, anunţă lansarea celei de-a doua ediţii a concursului său de debut, pentru următoarele genuri literare şi/sau grafice: 1. Poezie; 2. Proză;  3. Eseu; 4. Teatru; 5. Literatură pentru copii; 6. Bandă desenată & miniatură grafică.

Concursul, care se va desfaşura anual, face parte din strategia editurii de a sprijini autorii încă nedebutaţi în volum. Concurenţii sunt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii, manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.

Coletul va conţine două plicuri: Unul care va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc). Unul care va conţine datele dv. de identificare: nume prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică. În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto, care va fi menţionat şi pe plicul ce conţine datele de identificare.

Manuscrisele sunt aşteptate la sediul Editurii Adenium, pînă pe data de 15 mai 2013, data poştei. Într-o primă etapă, editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele şase categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulţi vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din  domeniul literaturii pentru copii, benzilor desenate şi al graficii miniaturale. Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie.

Tipărirea celor patru volume declarate câştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor fi lansate la Gaudeamus, târgul de carte de toamnă de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, alte lansări publice. Autorii premiaţi vor primi cîte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.

Câteva precizari: 1. Prin autor nedebutat editura înţelege autor care nu a publicat nicio carte, indiferent de domeniu. 2. Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, indiferent dacă au domiciliul în ţară sau nu. 3. Deciziile juriilor sunt suverane, definitive, irevocabile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO