Ziarul de Duminică

Epopeea unor aviatori militari temerari/ de Ziarul de duminică

Epopeea unor aviatori militari temerari/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

13.02.2014, 23:56 127

Dumitru Dobre

O istorie în date a exilului şi emigraţiei româneşti

(1949-1989)

Editura Militară

Cuvânt-înainte de Dinu Zamfirescu:  „Volumul de faţă vine să umple un gol în publicistica istorică românească. Nu atât pentru că existenţa şi zbaterile exilului românesc ar lipsi din această publicistică, ci pentru că Dumitru Dobre, un analist şi specialist în cercetarea fenomenului exilului românesc, a realizat o redare cât de cât cuprinzătoare a activităţilor desfăşurate de românii aflaţi în afara ţării în cursul unei perioade de timp ce începe în anul 1949 şi se termină în 1989. Această prezentare cronologică cuprinde, pe lângă acţiunile exilului propriu-zis, şi pe cele ale emigraţiei române. (...) În afara faptelor exilului şi emigraţiei din această lungă perioadă, autorul a reuşit să redea, pentru întâia oară, o listă completă a organizaţiilor exilului şi emigraţiei româneşti, ca şi titlurile organelor de presă româneşti apărute în ţările de rezidenţă.”
 

Valeriu Avram, Alexandru Armă

Blindatele cerului

Grupul 8 asalt în Est şi în Vest

(1943-1945)

Editura Militară

„Lucrarea elaborată de Valeriu Avram şi Alexandru Armă are o semnificaţie deosebită pentru istoria Forţelor Aeriene Române, autorii reuşind să reconstituie fapte, eroi şi împrejurări în momente de confruntare la limită. (...) Judicios structurată, cu o ilustraţie bogată, cartea celor doi istorici se constituie într-o strălucită epopee a uneia dintre unităţile cel mai greu încercate ale aviaţiei române în cel de-al Doilea Război Mondial – Grupul 8 Asalt. (Comandor lector univ. dr. Marius-Adrian Nicoară). Bogat ilustrată (multe fotografii, unele nepublicate până acum) cu anexe şi documente inedite, cartea cuprinde şi multe mărturii de la foştii combatanţi ai Grupului 8 Asalt (Constantin ,,Gill” Georgescu, Dumitru Marinescu, Ştefan Pucas, Jean Marinescu, Lazăr Munteanu, Ion Enache, Vasile Anghel şi Victor Zamfir).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO