Ziarul de Duminică

Est-europenii joacă Twist

Est-europenii joacă Twist

Autor: Pop Ioan

18.03.2011, 15:47 68

În perioada 17-24 martie se desfăşoară la Berlin colocviul deartă contemporană est-europeană "Twist". Proiectul, sprijinit deInstitutul Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin, înparteneriat cu Collegium Hungaricum şi Institutul Cultural Italiandin Berlin, a fost iniţiat de curatoarele italiene Viviana Checchiaşi Eleonora Farina.

"Twist" analizează asemănările şi diferenţele de pe scena de artădin Bratistlava şi Bucureşti în ultimii 20 de ani. Prin creareaunui "open office" cu materiale despre arta contemporană, publiculare acces la o selecţie subiectivă, dar relevantă a lucrărilor deartă contemporană din România şi Slovacia.

Vineri, 18 martie, de la orele 18.00, se desfăşoară la CollegiumHungaricum o masă rotundă, moderată de curatoarea Rita Kálmán, dela Muzeul Naţional de Artă din Budapesta, la care sunt invitaţiRaluca Pop, Lia Perjovschi (in fotografie), Omar Mirza, MichalMurin.

În perioada 19-24 martie au loc prezentări video ale artiştilorPeter Barényi, Radeq Brousil, Ştefan Constantinescu, Pavlina FichtaČierna, Dan Mihălţianu, Olivia Mihălţianu, Maja Štefančikova,Jaroslav Varga, Călin Dan şi Magda Stanová, la galeriile 91mQ şiUqbar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO